Mămică cu o burtă imensă dă naștere celor mai grei gemeni din istoria Scoției | Demamici.ro

Mămică cu o burtă imensă dă naștere celor mai grei gemeni din istoria Scoției. Kaius și Troy Merrie sunt cei mai grei bebeluși gemeni născuți în Scoția. Împreună, băieții au cântărit 7,62 kg.

Ambii copilași au venit pe lume cu o greutate mai mare decât media de 3,4 kg a unui nou-născut. Troy a cântărit la naștere 3,96 kg, iar Kaius 3,65 kg. Micuții au cunoscut lumina zilei la spitalul „Edinburgh Royal Infirmary”, unde au uimit până și cadrele medicale. Nașterea s-a făcut prin operația de cezariană.

Alanna, mama băieților, a declarat: „Până și personalul din spital spunea că nu a mai asistat la nașteri la care gemenii să fie atât de mari!”.

Mămică cu o burtă imensă dă naștere celor mai grei gemeni din istoria Scoției

Recordul precedent pentru cei mai grei gemeni din istoria Scoției a aparținut lui Mya și Ollie Kennedy, care au venit pe lume tot în Edinburgh, cântărind împreună 7,2 kg, în 2010. Cei mai grei bebeluși gemeni din Regatul Unit al Marii Britanii au avut însumat 8,5 kg și au fost născuți în 2007, în Lancashire.

În familia Alannei mai există cazuri de gemeni. Pe parcursul sarcinii, la controalele de rutină, cadrele medicale i-au spus că bebelușii sunt foarte bine dezvoltați.

„La toate ecografiile mi s-a spus că bebelușii se dezvoltă foarte bine, însă nu am știut că vor fi chiar așa de mari. Cred că a fost o surpriză pentru toată lumea. Am avut o bută imensă ce-i drept, iar lumea mă întreba mereu dacă trebuie să nasc din moment în moment”, a declarat Alanna.

Nașterea băieților a fost o adevărată binecuvântare pentru familie, cu atât mai mult cu cât primul născut al cuplului, o fetiță, a murit la doar câteva zile după venirea pe lume. „E ciudat. Kaius semăna atât de mult cu Aubyn… ”, a declarat mămica.

Troy și Kaius au ajuns acasă la surioara lor de doar un anișor, Ayla. „Băieții se simt foarte bine acasă, iar pentru noi este minunat să fim toți împreună. Au pierdut puțin în greutate în primele zile, așa cum este și normal, însă totul este perfect. Sunt niște bebeluși buni și le place să stea îmbrățișați.”

Shona Finch, manager la maternitatea NHS Lothia: „O greutate însumată a copiilor de 7,6 kg este neobișnuită și probabil vorbim despre cei mai grei gemeni care au venit pe lume în acest spital. De regulă, gemenii au greutăți mai mici la naștere, însă în cazul Alannei, am știut încă din timpul sarcinii că nu se vor confrunta cu probleme legate de greutate, la naștere!”.

Vezi si: Greutatea la nastere a bebelusului, influentata de genele transmise de mama | Demamici.ro

Vezi si: A adus pe lume o fetita de 5,72 kg: „Credeam ca am gemeni!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni