Recomandări

Au devenit părinți cu ajutorul unei mame surogat. Cum a fost experiența pe care au trăit-o la clinica BioTexCom din Ucraina VIDEO | Demamici.ro

Au devenit părinți cu ajutorul unei mame surogat. Cum a fost experiența pe care au trăit-o la clinica BioTexCom din Ucraina? Adriano și Camila au fost pe punctul de a renunța la visul de a deveni părinți după 8 ani de încercări nereușite. Sarcini pierdute, speranță  și durere au simțit cei doi tineri din Brazilia până au trecut pragul clinicii de reproducere umană asistată din Ucraina.

La BioTexCom au început să spere din nou. Au avut încredere în specialiști și au ales programul de maternitate surogat. Astăzi, Camilia și Adriano își strâng la piept fetița frumoasă și sănătoasă și se gândesc deja la al doilea copil, un frățior sau o surioară pentru fiica lor, Pietra.

Au devenit părinți cu ajutorul unei mame surogat. Cum a fost experiența pe care au trăit-o la clinica BioTexCom din Ucraina?

Camila: Când am ajuns la hotel, am fost foarte bine primiți. Sunt foarte fericită îentru că eu am mai venit aici, la Venice, când am venit pentru primele etape ale procesului. Oamenii care lucrează aici o fac din toată inima. Aceștia ne oferă tot ajutorul necesar, ne oferă toată dragostea.

Ne simțim ca într-o familie aici. Mereu este o bonă liberă, un medic, iar lucrul acesta este foarte important pentru noi. Mă face să cred că am făcut alegerea corectă. Aici e o atmosferă plăcută. Sunt și alți părinți. Putem să împărtășim cu aceștia clipe, să împărtășim griji, povești, momentele cu copiii noștri.

Camera este bună și spațioasă. Avem tot ce ne trebuie. Sunt oameni care fac mereu curat, organizează totul pentru noi. Lucrurile micuței sunt mereu la îndemână, iar asta ne ușurează cu mult viață.

Ce să mai spunem despre faptul că la restaurant totul este foarte gustos. Le și spuneam prietenilor că nu ne grăbim cu întocmirea actelor. Totul este așa frumos și suntem bine hrăniți, încât ne simțim în vacanță.

Reporter: Vi s-au pus la dispoziție toate cele necesare?

Camila: Tot ce avem nevoie este aici. Apă pentru prepararea formulei, biberoane, scutece. Peste tot sunt măsuțe. Lucrul acesta este foarte important. Există o mășuță pe hol, există o măsuță în restaurant. Totul este bine structurat. Găsesc tot ce-mi trebuie la îndemână. Așa că micuța nu trebuie să plângă așteptând până venim în cameră ca să-i schimb scutecul.

Totul este destul de simplu. (…) Voi reușiți să faceți șederea noastră aici mult mai ușoară. Este incredibil cum acest proces a devenit cu mult mai ușor pentru că noi simțim că suntem îngrijiți, bine primiți, așa că noi ne simțim bine. Deja ne gândim la al doilea copil deoarece experiența este pur și simplu minunată.

Cuplurile sunt sfătuite de specialiști în pediatrie despre felul în care trebuie să-și îngrijească micuții.

Specialist BioTexCom: Când vin părinții la noi, noi îi putem ajuta, să le arătăm cum să aibă grijă de copil, cum să spele ochii, cum să spele nasul, cum să aibă grijă de buric. Cântărim copiii în fiecare zi ca să vedem ce greutate au, dacă pun bine în greutate sau nu. Le arătăm cum să le facă băiță.

Părinții privesc după care repetă și ajută. A doua oară noi putem să plecăm, iar părinții fac baie copilului singuri. Plimbăm copiii dacă părinții au nevoie să meargă la magazin sau pur și simplu să se odihnească. La toate întrebările pe care le au părinții ne străduim să oferim răspunsuri, la toate întrebările.

Au devenit părinți cu ajutorul unei mame surogat. Certificatul de naștere – obținut ușor, într-un timp scurt

Camila: Am obținut certificatul de naștere pentru Pietra. Slavă Domnului, totul a decurs bine. Suntem pur și simplu fericiți. Acesta este un alt pas făcut, iar acum ne-a mai rămas doar să obținem pașaportul, iar după aceea să ne întoarcem în Brazilia.

Reporter: Cum s-a schimbat viața voastră odată cu apariția Pietrei?

Camila: Am cunoscut o dragoste pe care nu o știam până la momentul acesta. Te trezești în fiecare zi realizând că această iubire se dublează și cu fiecare zi ce trece se intensifică și mai mult. Te întrebi cum e posibil să iubești atât de mult? Acum eu sunt în stare să fac orice pentru ea. Am devenit o persoană mai puternică și cred în mine mai mult.

Adriano: În principal se schimbă somnul. Viața se schimbă foarte mult. Și dragostea pe care o simți este pur și simplu inexplicabilă. Nu poți explica în cuvinte. Trebuie doar să treci prin așa ceva.

Reporter: Cum a influențat relația voastră?

Camila: Eu cred că ea ne-a apropiat și mai mult pentru că am observat că am început să ne ajutăm și mai mult reciproc . Noi suntem un cuplu foarte unit, iar acum totul este și mai bine pus la punct. Ne-a consolidat mult relația. A adus doar momente fericite în relația noastră.

Etapa finală a programului de maternitate surogat BioTexCom – vizita la ambasadă

Camila: Am venit aici, la Ambasada Braziliei în Kiev pentru a obține certificatul de naștere al Pietrei în limba portugheză și pașaportul. Totul a decurs foarte repede. După obținerea certificatului ucrainean, când Pietra a fost introdusă în registrul ucrainean, am putut deja să sunăm la ambasadă și să facem o programare, să stabilim întâlnirea.

Am reușit să facem asta foarte repede. În 3 zile am putut veni deja să luăm toate documentele. A fost foarte simplu pentru că cei de la clinică mi-au trimis în prealabil toate contactele cu care a trebuit să iau legătura să pregătesc complet toate documentele necesare. Acum ne putem întoarce acasă cu fiica noastră, să le-o arătăm, în sfârșit, părinților noștri.

Adriano: Am petrecut aici cam două ore. Am ajuns, am dat toate documentele necesare și ni s-au dat imediat pașaportul și certificatul. Acum ne putem întoarce acasă.

La baza centrului de cercetare BioTexCom, sunt dezvoltate diferite metode în ceea ce privește combaterea infertilității: acestea ar fi și donarea mitocondrii și autotransplantarea de endometru.

Doriți informații suplimentare despre programele clinicii BioTexCom? Găsiți mai multe detalii pe site-ul oficial. Pentru a te conecta cu reprezentanții clinicii și în social media, dă un like paginii de Facebook BioTexCom România.

Vezi si: După 8 ani de sarcini pierdute și multe lacrimi, a devenit mămică! Cum a fost ziua în care și-a strâns pentru prima dată fiica la piept VIDEO emoționant | Demamici.ro

Vezi si: După o luptă de 15 ani cu infertilitatea, au devenit părinți de gemene. Povestea unui cuplu de români VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

22 de ore

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 săptămâni