Mamele adoptive pot alapta. Cum este posibil acest lucru | Demamici.ro

Deseori sunt situații în care o femeie nu este mama naturală a copilului, însă își dorește foarte mult să își alăpteze copilul.

Cum poate alapta o persoana care nu a fost insarcinata niciodata?

Corpul trebuie făcut să creadă că există o sarcină, iar asta poate fi făcut la nivel hormonal. Este nevoie de un nivel mare de estrogen, progesteron, prolactină și nu numai.

Astfel ca nivelul acestor hormoni începe să crească odată ce în corp se instalează o sarcină, fiecare dintre ei jucând un rol important în pregătirea sânilor pentru alăptat. Producția de lapte începe în jurul săptămânii 16 de sarcină.

În acel moment cresc șansele de a produce lapte dacă persoana a mai alăptat, dar nu este o regulă.

Prin procesul de alăptare se dezvoltă o legătură emoțională între mamă și copil, mai puternică decât orice. Dacă nu poți să asiguri laptele de care bebelușul are nevoie, poți suplimenta cantitatea folosindu-te de trucuri.

Specialiștii de la International Breastfeeding Center recomandă folosirea unui furtunaș foarte subțire din care copilul să sugă fiind atașat corect la sân. În felul acesta se va produce și apropierea de mamă, dar se va și hrăni copilul.

Inducerea lactației se va face pornind de la anticoncepționale care au rolul de a aduce estrogenul și progesteronul de care persoana are nevoie și domperidonă care ajută la creșterea nivelului de prolactină.

Cele mai bune sunt anticoncepționalele combinate, însă nu prea contează ce fel de pastile sunt folosite. Trebuie administrate cel puțin 6 săptămâni și se va continua încă 8 după ce copilul se naște, apoi tratamentul se va opri.

Este necesar ca administrarea să fie făcută și după ce copilul se naște. Se începe cu o doză de 30 mg, administrată de 3 ori pe zi și se va continua uneori până la 150 mg zilnic. Tratamentul se va face numai sub supraveghere medicală pentru a se preveni apariția efectelor adverse.

Pot exista efecte adverse precum îngrășare, dureri de cap de intensitate medie, uscăciune în gură. Specialiștii de la International Breastfeeding Center spun că experiența lor cu mii de paciente a arătat că în general domperidona este un medicament sigur.

Dupa ce administrarea de anticonceptionale cu scopul inducerii lactatiei s-a oprit, este necesar ca femeia care isi doreste sa alapteze sa-si stimuleze sanii cu o pompa, simuland ritmul de hranire al unui bebelus.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni