Mame voluntare pentru copiii parasiti in spitale. Ofera cateva ore de afectiune unui bebelus singur | Demamici.ro

Toate aceste mame voluntare pentru copiii parasiti in spitale reusesc sa aduca ceva esential in viata bebelusilor: afectiunea.

Potrivit statisticilor oficiale, in Romania exista zilnic 2 copii parasiti in spitale. Insa ei nu sunt singurele cazuri. Sunt multe situatii in care bebelusul provine dintr-o familie cu multi copii, iar mama nu poate sa stea internata cu el. Prin urmare, ei sunt bebelusii care au nevoie de tine. Au nevoie de mame voluntare.

Ce fac aceste mame voluntare pentru bebelusii din spitale

Mamele voluntare vin in sprijinul copiilor ramasi singuri in spitale, aceasta categorie ignorata de cele mai multe ori. Copiii au nevoie de caldura unei mame, inca de la nastere, iar orice fel de neglijenta de acest fel ii afecteaza emotional.


Adelina Toncean este si ea mama si a infiintat Asociatia Blondie, in acest sens. Ea si-a dorit sa vina in sprijinul bebelusilor singuri din spitale si sa le ofere o sansa de dezvoltare normala.

Prin intermediul asociatiei, sunt adusi mai multi voluntari instruiti in maternitati si sectii de pediatrie.

Persoanele care isi doresc sa fie mame voluntare pentru copiii parasiti in spitale trebuie sa aiba minimum 16 ani impliniti. In orele petrecute cu copilul, voluntarul face tot ceea ce ar face si o mama: ii ofera afectiune, ii vorbeste, ii spune povesti, il tine in brate.

De cele mai multe ori, copiii nu sunt abandonati definitiv, ci ramasi singuri, din cauza ca mamele lor nu se pot ocupa de ei. In general, sunt copii ce provin din familii defavorizate, cu multi copii, in care mama nu poate ramane internata cu copilul, deoarece trebuie sa aiba grija si de ceilalti.

Cum devii o mama voluntara?

Primul pas pe care il poti face este sa te inscrii la Asociatia Blondie. Mai intai, va avea loc un interviu cu o persoana de la asociatie. Apoi, vei fi instruita impreuna cu medicii din spitalele partenere.

Cursul va fi atat teoretic, cat si practic. Partea practica se va desfasura cu ajutorul unui simulator medical de neonatologie, realizat cat sa arate cat mai similar cu un copil nou-nascut.

Mama voluntara va trebui mai intai sa se obisnuiasca cu acest simulator, inainte de a merge in spitale.

La finalul cursului se va semna un contract de voluntariat si este recomandata prezenta constanta.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

19 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni