Gazele intestinale la bebelusi. 8 metode salvatoare pe durata colicilor | Demamici.ro

Gazele intestinale la bebelusi sau colicile reprezinta una din cele mai dificile perioade atat pentru nou nascut, dar si pentru mamici.

Desi este o etapa normala din primele luni de viata, gazele intestinale la bebelusi nu sunt deloc placute. Si pe buna dreptate! Plansul compulsiv, starea de agitatie a copilului, somnul intrerupt, dar si faptul ca micutii par sa se afle intr-o stare continua de disconfort îi nelinistete pe parinti.
Cel mai important este, in astfel de moment, sa iti pastrezi starea de calm si sa recurgi la cateva metode prin care i-ai putea fi de ajutor copilului tau.

Gazele intestinale la bebelusi. 8 metode salvatoare pe durata colicilor

1. Gazele sunt comune la bebelusi, insa copiii reactioneaza diferit. In timp ce unii sugari nu par a fi afectati, altii vor sta incordati, se vor inrosi la fata si vor parea iritati.

2. Cu cat plang mai mult, cu atat mai mult aer vor inhala. Acest lucru va conduce la acumularea de si mai multe gaze. E un cerc vicios, dar de care e bine sa tii cont si sa incerci sa il intrerupi.

3. Pe internet gasesti numeroase metode prin care iti poti ajuta bebelusul sa scape de gaze, asa ca poti arunca oricand o privire! Un exemplu ar fi in clipul de mai jos.

4. Daca vrei ca masajul sa fie eficient in cazul bebelusului tau, trebuie sa il faci frecvent. Acest lucru inseamna ca bebe trebuie masat de trei ori pe zi. Unele mamici si-au facut un obicei sa faca masajul la fiecare schimbare de scutec.

Gazele intestinale la bebelusi. 8 metode salvatoare pe durata colicilor

5. Asteapta cel putin 30 de minute de la ultima masa, ca sa il poti masa.

6. Asculta zgomotele din burtica. Cand ii faci masaj bebelusului, incearca sa observi daca din burtica lui se aude vreun zgomotot ciudat de intestine. Acest lucru e un semn bun si inseamna ca lucrurile incep sa se aseze cum trebuie in intestine.

7. Tine cont de limbajul corporal al copilului. Nu insista cu masajul in anumite zone, daca micutului pare sa nu ii placa si incepe sa planga. Este inutil sa aplici si mai multa presiune pe burtica, daca copilul se simte chinuit.

8. Fii optimista! Si gazele trec…

Cu rabdarea treci si marea, iar cu o atitudine pozitiva iti vei ajuta bebelusul mai mult decat ai crede! Adu-ti aminte ca nu ai de ce sa te ingrijorezi si ca plansetele din aceasta perioada sau orele putine de somn sunt absolut firesti.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână