Fetiță de 4 ani din Turcia, salvată de sub dărâmături, la 91 de ore de la cutremur: „Am asistat la un miracol” VIDEO | Demamici.ro

Fetiță de 4 ani din Turcia, salvată de sub dărâmături, la 91 de ore de la cutremur: „Am asistat la un miracol”. O fetiță de 4 ani din Izmir, Turcia, este o adevărată supraviețuitoare.

În ciuda trupului ei firav, micuța a rezistat 91 de ore sub dărâmături, până în momentul în care o echipă de salvatori a reușit să o scoată la suprafață.

Micuța a fost evacuată în aplauzele celor care asistau la operațiunile de căutare.

Fetiță de 4 ani din Turcia, salvată de sub dărâmături, la 91 de ore de la cutremur: „Am asistat la un miracol”

„Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani”, a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a postat și el pe contul de Twitter o fotografie cu fetița salvată, împreună cu un mesaj emoționant:

„Mulțumesc lui Allah care ne-a dat noi speranțe cu ochii tăi zâmbitori, după 91 de ore”.

Micuța Ayla a strigat din răsputeri după ajutor până când a fost auzită

Fetița în vârstă de 4 ani a fost identificată cu numele Ayla Gezgin de către Guvernatorul Izmirului, Yavuz Selim Kosger, conform agenţiei de presă Anadolu.

Glasul ei a fost auzit de către unul dintre salvatorii care se aflau în zona în care se afla și Ayla, prinsă sub dărâmături. Când pompierul din Izmir a ajuns la fetița de 4 ani, blocată sub dărâmături, i s-a frânt inima. Micuța zăcea nemișcată, acoperită de moloz. Când bărbatul a vrut să-i șteargă fața, micuța l-a prins de deget. Salvarea fetiței de 4 ani a fost aplaudată de toți cei care au asistat la miracol.

„Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură”, a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei.

„Ea ne-a spus: ‘Sunt Ayla, sunt bine”, a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT. El a mai spus că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt.

Luni, o altă fetiță în vârstă de 3 ani, Elif, a fost găsită în viață și scoasă de sub dărâmături la 65 de ore după cutremur.

Vinerea trecută, Turcia și Grecia au fost lovite de un cutremur de 6,7 grade pe scara Richter. Cele mai afectate zone au fost orașul Izmir din Turcia și insula grecească Samos.

Bilanțul deceselor a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP.

Vezi si: Mama si-a protejat fiica de 2 ani cu propriul trup. Micuta, salvata de sub ruine de un pompier VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: A venit pe lume în timpul exploziei de la Beirut. Momente de panică în sala de naștere: „Căzuse tavanul peste ei, credeam sunt răniți!” VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână