Educație

Educația sexuală din școli a devenit „educație sanitară”. Se predă doar cu acordul părinților | Demamici.ro

Educația sexuală în școlile din România. Camera Deputaților a votat, miercuri, proiectul privind educația sexuală în școli, însă au adus modificări în ceea ce privește numele materiei.

Astfel, educația sexuală s-a transformat în educație sanitară, și va putea fi predată doar cu acordul părinților.

Deputatul USR, Cristina Iurișniți, inițiatoarea legii care este în vigoare privind educația sexuală, a declarat, după vot, că modificarea adaugă încă un nivel de birocrație unui opțional care oricum avea loc de puține ori în școli.

Educația sexuală devine educație sanitară. Acordul părinților ar putea îngreuna accesul la informație al copiilor

„Astăzi am asistat la un festival al ipocriziei cu această lege, care avea cu totul alt obiect de reglementare. Ne deranjează «sexuală» și am schimbat cu sănătate, dar vorbim de boli sexuale. În ultimele minute, în acea Comisiei de Muncă și în cea Juridică s-au votat niște amendamente care, până la urmă, aduc atingere accesului la educație pentru sănătate copiilor noștri.

Prezența semnăturii părinților va îngreuna accesul copiilor la educație, pentru că, de multe ori, știm foarte bine, să obținem semnătura părinților este foarte greu, mai ales cei care sunt plecați la muncă prin Europa, mulți nu sunt acasă alături de copiii lor, nu au capacități psiho-pedagogice ca să înțeleagă necesitatea unor informații legate de prevenirea bolilor sexuale, a sarcinilor accidentale, a traficului de minori, a agresiunilor. Semnătura părinților este o dovadă de birocrație suplimentară.

Mulți copii din familii sunt agresați, există incest în familii. Sunt foarte multe cazuri. Suntem pe locul I din Europa cu 18.000 de mame adolescente minore. Eu nu cred că este un lucru de laudă.

Toți colegii ați votat în 10 martie această lege, pe care astăzi ați modificat-o”, a spus Iurișniți, potrivit digi24.

Educația sexuală, unul din drepturile copilului

Astfel, deputații social-democrați și cei liberali au introdus un nou amendament în Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: „derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”.

Biserica Ortodoxă Română nu a susținut predarea educației sexuale în școli.
Patriarhia Română susține că o astfel de programă ar trebui să aibă un caracter opțional în școli, iar încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă „un atentat asupra inocenței copiilor” și care ar putea să-i „marcheze pentru întreaga viață”.

Legea, care a fost aprobată cu 269 de voturi „pentru”, trei „împotriva” și 35 de abtineri, urmează să fie trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Vezi si: Cadourile de 8 Martie in scoli, interzise. Profesorii risca sanctiuni VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: O invatatoare din Galati a transformat orele plictisitoare in activitatea preferata a copiilor | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni