Recomandări

Cum corectăm asimetriile la nivelul feței? Ce spune specialistul Dr. Daniela Diveică | Demamici.ro

Cum corectăm asimetriile la nivelul feței? Ei bine, Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, oferă câteva soluții dacă vorbim despre asimetriile de la sprâncene, pleoape sau buze.

Invitată recent la emisiunea „Neatza cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1, medicul a vorbit despre asimetriile de la nivelul feței, asimetrii de care unele persoane sunt deranjate și pentru care caută soluții. Dr Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, a povestit, în cadrul live-ului, despre tratamentele injectabile și intervențiile chirurgicale care ar putea corecta asimetriile de la ochi, buze sau urechi.

Cum corectăm asimetriile la nivelul feței? Ce spune specialistul Dr. Daniela Diveică

De ce ne dorim simetria?

Dr Daniela Diveică: Greu să dăm un răspuns clar de ce anume ne dorim simetria. Pentru că noi oricum nu suntem perfect simetrici, nu ne naștem perfect simetrici, iar micile asimetrii ne dau farmecul. În condițiile în care discutăm de raporturi simetrice la nivelul feței, putem corecta micile asimetrii cum ar fi la nivelul sprâncenelor. Și aici discutăm de tratamente injectabile sau intervenții chirurgicale, în cazul asimetriilor mai mari în care intervențiile minim invazive nu fac față.

Cele mai frecvente sunt la nivelul sprâncenelor, la nivelul pleoapelor, sau putem avea o buză puțin mai subțire față de cealaltă, fiind ușor corectabilă cu acid hialuronic, putem defini mai bine linia mandibulei, tot la fel cu ajutorul acidului hialuronic. Sunt multe trucuri pe care le putem folosi.

Asimetriile se accentuează odată cu trecerea anilor?

Dr Daniela Diveică: Le creștem. Ne naștem cu ele și le creștem. După cum știm, nasul și urechile sunt acele structuri care cresc permanent odată cu înaintarea în vârstă.

Putem totuși să facem corecții ale urechilor dacă tot continuă să crească și uneori devin clăpăuge?

Dr Daniela Diveică: Da, se poate corecta cu o intervenție chirurgicală, otoplastie, și rămâne definitivă modificarea.

Dacă vedem că doar o pleoapă a căzut, trebuie să facem acea corecție la ambele sau putem face blefaroplastie doar la nivelul unui ochi?

Dr Daniela Diveică: Putem face doar la nivelul unui ochi, în funcție de cât de mare este excesul pe care trebuie să îl îndepărtam. Dacă excesul este foarte mare, discutăm de o intervenție chirurgicală, dacă excesul este mai mic sunt anumite tehnologii care ne ajută să îndepărtam pielea fără a o tăia.

Dacă, de exemplu, facem o fotografie, o împărțim în două și încercăm să suprapunem cele două părți, reușim cu aceste operații, intervenții, să obținem raportul de perfecțiune 1 la 1?

Dr Daniela Diveică: Aproape. Dacă nu folosim photoshop-ul putem obține aproape simetria perfectă, dar cea perfectă nu există.

Pe doamna doctor Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică, o puteți găsi la:

Mai multe informații despre proceduri, intervenții, dar și rezultate înainte și după le puteți vedea pe:

Vezi și: Incontinența urinară, o realitate cu care se confruntă multe femei după nașterea naturală. Interviu cu Dr. Daniela Diveică, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Vezi și: Sânii au de suferit în urma sarcinii și alăptării. Care sunt cele mai bune soluții pentru „repararea” lor? Interviu cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Vezi și: Corecția pleoapelor căzute, una dintre intervențiile estetice „cu vechime”. Despre blefaroplastie cu Dr. Daniela Diveică – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie estetică | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni