Mămici și tătici celebri

Cristina Bălan, primele imagini cu fetița ei într-un pictorial de familie: „Nu credeam că sarcina la 40+ și apoi mămicia la această vârstă pot fi atât de împlinitoare” | Demamici.ro

Cristina Bălan, primele imagini cu fetița ei într-un pictorial de familie. Artista împreună cu soțul ei, Gabriel, dar și cele trei minuni din viața lor, au fost protagoniștii unui pictorial realizat de VIVA!, ocazie cu care cei doi părinți au apărut public pentru prima dată alături de mezina familiei.

Cristina Bălan, primele imagini cu fetița ei într-un pictorial de familie

Micuța Nadeea Sofia are deja 6 luni de viață și, deși credeau inițial că viața lor va deveni mai grea, odată cu venirea pe lume a fetiței lor, sufletul familiei s-a umplut cu și mai multă bucurie.

„Nu știu când a trecut timpul, îți mărturisesc că am senzația că zboară, efectiv. Mai ieri nășteam, înainte de asta aveam o burtică superbă… și acum am bebeluș care acuși va mânca hrană solidă. Iar eu sunt încă euforică, de parcă aș avea infuzie de oxitocină, serotonină și dopamină încontinuu. Nu credeam că sarcina la 40+ și apoi mămicia la această vârstă pot fi atât de împlinitoare și atât de frumoase.”, a declarat Cristina Bălan pentru viva.ro.

Gemenii Matei și Toma, diagnosticați cu sindromul Down, își surprind părinții cu abilitățile lor ieșite din comun

Pentru Cristina și Gabriel, provocarea de părinți a venit la pachet cu o a doua provocare: creșterea gemenilor născuți cu Sindromul Down și lupta lor în societate astfel încât micuții lor să nu fie stigmatizați și să se dezvolte într-un mod cât mai armonios.

Nu le-a fost ușor deloc, însă astăzi, la vârsta de 10 ani, iată că gemenii Matei și Toma își uimesc părinții cu rezultate excepționale.

„Băieții noștri ne surprind adesea prin istețime și tenacitate. Noi căutăm să-i fentăm cu diverse lucruri, iar ei ne demonstrează că-i duce mintea și ne pot fenta ei pe noi. Chiar zilele acestea, Matei a reușit să descuie un lacăt de la o poartă care ar trebui să-i oprească să intre în bucătărie, apoi s-a servit cu o înghețată, după ce s-a suit pe un scaun să ajungă la o foarfecă pentru a tăia ambalajul. Și multe astfel de acte de vitejie fac amândoi, de ne lasă mască și ne provoacă să găsim soluții tot mai ingenioase pentru a le limita accesul în unele locuri cu tot felul de obiecte periculoase pentru ei.

Cel mai mult le place să se joace. Toată ziua, dacă se poate, s-ar juca. Se transpun în personajele cunoscute din desene animate. Fac jocuri de rol cu jucării de pluș. Găsesc câte un obiect și se prefac că e o sabie sau un telefon, au imaginație. Le place să se joace cu apa, dacă i-am lăsa ar face-o până s-ar mura. Cel mai mult le place să facă puzzle-uri. Uneori, ore-n șir. Le-am și cumpărat multe, astfel încât au sesiuni întregi când le înșiră pe toate și construiesc amândoi la ele.”, a mai declarat Cristina Bălan pentru publicația citată.

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă. Artista a refuzat să meargă la spital

Cristina Bălan a decis împreună cu soțul ei ca nașterea fetiței lor să fie una memorabilă și a decis să înlocuiască medicul obstetrician cu o doula.
Așadar, micuța Nadeea a venit pe lume chiar în intimitatea viitorului ei cămin.

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal.

Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic”, a povestit ea într-un interviu la Teo Show.

Chiar dacă a decis să nască acasă, Cristina Bălan a fost atentă cu sarcina ei și s-a prezentat la medic pentru a fi monitorizată corespunzător.

Vezi și: Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: „Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine” VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Însărcinată cu o fetiță, Cristina Bălan și-a deschis sufletul și a vorbit despre destinul ei de mamă: „Am fost acuzată că am născut copii defecți”. Artista a făcut o întrerupere de sarcină, apoi a născut gemeni cu sindromul Down | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 ore

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 ore

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

2 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni