Viața de familie

„Copilul tău. Părinții tăi. Tu. Povestea adevărată a unei mame obișnuite” – Recenzie | Demamici.ro

„Copilul tău. Părinții tăi. Tu. Povestea adevărată a unei mame obișnuite” – Recenzie – Ioana Chicet-Macoveiciuc. Sunt cărți de parenting pe care trebuie să le citești în anumite perioade ale vieții tale și ale bebelușului. Ei bine, „Copilul tău. Părinții tăi. Tu” e fix genul acela de carte pe care o poți citi oricând: fie că avem bebeluși sau copii la vârsta la care pun toate întrebările din lume (că așa a auzit la școală), cartea este potrivită!

Ce găsim în ea? Viața Ioanei cea adultă, Ioana – copilul, Ioana – mama. O persoană care își despică bucată cu bucată din suflet pentru a ajuta mamele de pretutindeni cu o VORBĂ BUNĂ, UN SFAT și EMPATIE – cuvânt rar printre proaspetele mame. Și da, este vorba despre toate mamele. M-am regăsit în atât de multe pasaje și am subliniat atât de multe fragmente, tocmai pentru a mă reîntoarce și a reciti cartea. Volumul reprezintă genul acela de carte la care revii și tot revii cu mare drag.

Ohooo, câte idei de jocuri pentru momente de plictiseală veți găsi, povești despre tantrumuri, perle ale copiilor, despre depresie, stima de sine, recomandări de cărți, nevoia de a avea timpul tău și cum poți reuși (da, chiar poți!), gânduri care ung orice mamă pe suflet deoarece sunt încărcate cu onestitate.

„Copilul tău. Părinții tăi. Tu. Povestea adevărată a unei mame obișnuite” – Recenzie

Care este cel mai important aspect? Mămică dragă, ești înțeleasă în această carte. Într-o lume în care mamele sunt într-o continuă concurență cu odraslele lor în fața altor mame, autoarea acestei cărți (mamă și ea) empatizează cu fiecare mamă. Înțelege, nu judecă, ascultă, sfătuiește spre informare, nu ceartă, nu judecă, ludicul e la el acasă.

Volumul pune în valoare faptul că abia atunci când nu mai repetăm greșelile celor din urma noastră, putem fi părinții pe care copiii noștri si-i doresc, perfect nu poate fi nimeni. Tocmai din cauza amintirilor dureroase din copilăria noastră, ne dorim să ne creștem copiii altfel. Ce înseamnă altfel? Aceste lucruri le veți găsi în carte: mai încrezători, mai curajoși, empatici și, mai presus de toate, conștienți că sunt iubiți necondiționat!

Ai o prietenă care a devenit proaspătă mămică? Recomandă-i cartea, va învăța atât de multe pentru că nu va găsi o carte, ci o prietenă care o ajută și o sprijină!

Balsam pentru sufletul oricărei mame!

Vezi și: Cum alegi cartea potrivită pentru copilul tău în funcție de vârstă | Demamici.ro

Vezi și: Cum putem contribui la dezvoltarea limbajului bebelușului nostru | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni