Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama, testata negativ, ii este alaturi | Demamici.ro

Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama, testata negativ, ii este alaturi. Ministerul Sanatatii Romane a anuntat intr-o informare de presa cazul 91, un copil de 1 an, infectat cu noul coronavirus. Baietelul a intrat in contact cu o matusa venita din Italia. Chiar daca femeia era asimptomatica, infectarea s-a produs.

Copilul era in izolare la domiciliu din data de 03.03. si a fost dus la spital cand au aparut primele simptome: febra si tuse. Initial, micutul a fost internat la Spitalul Judetean Bacau, insa a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi dupa ce s-a confirmat diagnosticul de COVID-19.

Cel mai tanar pacient din Romania, depistat pozitiv pentru coronavirus, este intr-o stare buna si se afla sub atenta supraveghere a medicilor.

„Trebuie să vedem dacă suportă uşor boala, ce simptomatologie are şi după aceea stabilim tratamentul care trebuie aplicat. Se poate să fie un asimptomatic, dar poate fi sursă de infecţie”, a declarat Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, potrivit Mediafax.

Vezi si: Nou-nascut din Londra, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din lume diagnosticat pozitiv | Demamici.ro

Copilul de 1 an cu coronavirus, transferat la Iasi. Mama copilului, testata negativ pentru noul coronavirus

Mama copilului a fost testata pentru noul coronavirus, iar rezultatele au indicat ca nu este bolnava de COVID-19. Femeia nu a fost despartita de copilul ei, cu toate ca risca sa ia boala de la cel mic.

„Este foarte greu să iei o decizie și să spui că îi desparți. Este vorba despre un copil de un an și ceva. Îi vom explica tot ceea ce trebuie să știe despre acest virus, dar dacă va vrea ea să rămână va trebui să îi asigurăm tot ceea ce înseamnă material de protecție, să o învățăm tot ce înseamnă spălat pe mâini, dezinfectat și așa mai departe. Din ce știu până în momentul de față, mama nu prea ar vrea să lase copilul singur,” a adaugat Carmen Dorobat, potrivit sursei citate.

Vezi si: Copil de un an, infectat cu noul coronavirus. Cel mai tanar pacient din Romania | Demamici.ro

Vezi si: Tine copiii in casa, chiar daca vremea „te cheama” afara! Parcurile dintre blocuri – zone cu mare potential de incarcare virala | Demamici.ro

Copil de un an, infectat cu noul coronavirus. Copiii sunt „super-contaminanti”

Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru:Dintre toate categoriile de vârstă, copiii sunt cei mai feriți de complicațiile pe care le dă virusul SARS-Cov2, și pentru ei pneumonia dată de Covid-19, de mortalitate semnificativă, este o complicație extrem de rară.

Pe de altă parte populația pediatrică este cel mai rapid vehicul de contaminare în comunitate. Calculul contagiozității la adult pentru virus, de 2.5, este o estimare conservatoare. În rândul copiilor transferul de fluide (salivă, secreții nazale) în comunitate este semnificativ mai mare. Copilul, indiferent dacă este simptomatic, ori ba, devine potențial transmițător al bolii atât la alt copil, dar și cu siguranță familiei acestuia.

„Zilele trecute vorbeam de ”super-contaminanți” (super-spreaders). Copiii – prin definiție – sunt super-contaminanți.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni