Contactul piele pe piele cu bebelusul, benefic si dupa 20 de ani | Demamici.ro

Contactul piele pe piele cu bebelusul, benefic si dupa 20 de ani. Contactul piele pe piele dintre mama si bebelus este esential pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, crearea unei legaturi puternice si poate chiar sa alunge si depresia postnatala.

Oamenii de stiinta care au studiat fenomenul au ajuns la o concluzie cu adevarat fascinanta.

In momentul in care are loc contactul piele pe piele se declanseaza o explozie de oxitocina atat in creierul mamei, cat si al bebelusului.

Cu cat o mama a petrecut mai mult timp impreuna cu copilul la pieptul ei (inclusiv prin purtarea unui marsupiu port bebe), cu atat beneficiile s-au resimtit pana tarziu in timpul vietii copilului.

Contactul piele pe piele. Studiu desfasurat pe 441 de tinere mamici

Specialistii au monitorizat timp de ani buni 441 de tinere mamici. Mamele care au practicat contactul piele pe piele si si-au desfasurat activitatile zilnice in timp ce isi tineau bebelusul in marsupiu nu au semnalat probleme cu copiii lor.

Juniorii care s-au bucurat de timpuriu de aceasta conexiune nu au prezentat un comportament deviant la scoala, agresiv, hiperactiv si nici nu au inregistrat absente repetate de la orele de curs.

Prin neuroimagistica, s-a descoperit ca adultii care in copilarie au avut parte de contactul piele pe piele cu mama lor prezentau portiuni mai mari de materie cenusie, ceea ce ajuta la porcesarea informaiilor.

„Acest studiu arata ca exista o serie de beneficii pe termen indelungat, chiar si dupa 20 de ani, pe care contactul piele pe piele le poate produce.

Utilizarea unui port bebe accelereaza si mai tare aceste beneficii si recomandam din plin utilizarea lui, de indata ce copilul il poate tolera.

Suntem de parere ca este una dintre cele mai bune si la indemana metode la care poate apela un parinte pentru a asigura sanatatea emotionala si dezvoltarea armonioasa a copilului sau”.

Acest tip de conexiune -contactul piele pe piele cu bebelusul poate produce schimbari pozitive si in randul parintilor.

Mamele si tatii care petrec astfel timpul cu copilul lor, devin mai protectivi, mai rabdatori, fac fata mai usor stresului din primii ani de viata ai copilului. Acest lucru se datoreaza conexiunii puternice dintre parinte si copil, iar astfel, adultii reusesc cu o mai mare usurinta sa puna nevoile copilului pe primul loc.

Vezi si: Contactul piele pe piele mama-prunc. De ce este atat de benefic | Demamici.ro

Vezi si: Cum sa aleg sistemul de purtare potrivit pentru copilul meu? Indicii care iti spun ca micutul sta in pozitia corecta

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni