Când pot să scot copilul afară în perioada de caniculă? Sfatul pediatrului pentru părinți | Demamici.ro

Când pot să scot copilul afară în perioada de caniculă? Sfatul pediatrului pentru părinți. Perioada de vară e preferata copiilor, însă temperatura de afară nu este întotdeauna cea mai potrivită pentru ei.

Unii părinți sunt tentați să aleagă activități din locurile de joacă din spații închise, mai ales în contextul pandemiei, însă specialiștii nu sunt de acord nici cu acest lucru.

Aerul condiționat poate afecta sistemul imunitar vulnerabil al copilului, la fel ca și orele petrecute afară, la temeperaturi ridicate.

Chiar dacă avem parte de caniculă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne ținem copiii închiși în casă. În schimb, pediatrii recomandă o serie de sfaturi pentru părinți, bine de știut în această perioadă.

Când pot să scot copilul afară în perioada de caniculă? Stabilește programul de joacă în funcție de poziția soarelui pe cer

Dacă vrei să ieși cu copilul la joacă în parc sau la o simplă plimbare, asigură-te că alegi intervalul orar potrivit.

Când pot să scot copilul afară în perioada de caniculă? Cele mai potrivit momente ale zilei sunt diminețile și după-amiezile, când soarele nu arde atât de puternic.

Asociația Americană de Pediatrie merge chiar mai mult de atât cu restricțiile și nu recomandă accesul copiilor afară între 10:00-16:00.

Practic, în acest interval orar, cel mai indicat este ca juniorul să stea să se joace în casă, să ia masa, dar și să-și facă somnul de prânz.

Folosește protecție solară pentru toată familia

Protecție solară nu se folosește doar la plajă. Soarele puternic din timpul verii poate afecta pielea celor mici, chiar și în timpul unei banele plimbări.

Bebelușii sunt cei mai expuși acestui risc.

Folosește cremă cu protecție solară potrivită pentru cei mici, pe față, dar și pe brațe, cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă. Astfel, crema va avea timp să intre în piele și să acționeze împotriva razelor UV.

Nu folosi pături pe post de „protecție solară”

O altă practică folosită de unii părinți este aceea de a înfofoli bebelușul cu o pătură, pentru a-l proteja de razele directe ale soarelui sau de a acoperi căruciorul. Practica din urmă poate pune viața copilului în pericol.

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest obicei. Indiferent de cât de subțire este pătura, temperatura copilului va crește în mod drastic și nu îi va face bine.

Hidratarea

Hidratarea în timpul verii este foarte importantă pentru toți membrii familiei. Potrivit OMS, bebelușii sub 6 luni nu au nevoie de apă, pe lângă hrana cu lapte, ci doar să fie hrăniți mai des. În cazul copiilor trecuți de jumătate de an, se poate oferi și apă, în sticle cu biberon, cu atât mai mult în zilele călduroase de vară.

Vezi si: Hidratarea bebelușului. Câtă apă ar trebui să bea copilul meu? | Demamici.ro

Vezi si: Totul despre deshidratarea la copii. Cum se recunoaste si cum se trateaza | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni