Sănătatea și siguranța bebelușului

Beneficiile jocului în aer liber pentru copii | Demamici.ro

Beneficiile jocului în aer liber pentru copii. Iată câteva motive pentru care este atât de important ca părinții să motiveze copiii să se joace afară, în aer liber.

Creșteți copii mai sănătoși din punct de vedere fizic

Nicăieri nu este mai bine decât în ​​aer liber pentru a alerga, a sări, a arunca mingi, a lansa un zmeu, a prinde, a trage lucruri, a ridica și a transporta obiecte. Toate aceste acțiuni necesită abilități motorii care se îmbunătățesc odată cu practica. Copiii care se joacă afară fac exerciții aerobice și dobândesc abilități, cum ar fi împingerea și tragerea anumitor jucării de exterior în aer liber.

Studiile arată că cei mici ard mai multe calorii în aer liber, contribuind la prevenirea obezității și la întărirea oaselor și mușchilor. Jocul la soare contribuie la acumularea unei cantități esențiale de vitamina D în organism, ceea ce înseamnă oase mai puternice și probabilitate mai mică de boli cronice. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, mulți copii au deficiențe de vitamina D, conform healthychildren.org.

Beneficiile jocului în aer liber pentru copii. Contribuie la dezvoltarea cognitivă și socială/emoțională

Jocul în aer liber îi ajută pe copii să învețe să participe pe rând, să împărtășească și să dezvolte alte abilități comportamentale pozitive. Este mai probabil să fie inventivi, să exploreze și să învețe despre lumea din jurul lor și să-și folosească abilitățile. În timp ce inventează și joacă jocuri cu frații sau prietenii, aceste interacțiuni ajută la îmbunătățirea abilităților de comunicare, cooperare și organizare. În plus, aerul proaspăt și jocul liber reduc nivelul de stres.

Îmbunătățirea abilităților senzoriale

Un studiu de optometrie și știință a vederii a arătat că copiii care se joacă în mod regulat afară au o vedere la distanță mai bună decât copiii care sunt întotdeauna în interior. Preșcolarii, în special, învață lucruri noi prin simțuri.

Gândiți-vă la încântarea unui copil mic de a vedea animale noi (vedere), de a se opri la un strat de flori parfumate (miros și atingere), de a privi apa formând bălți pentru a călca cu picioarele (auz și atingere) sau de a mânca un fruct din grădină (gust). Pe de altă parte, copiii lipiți de televizor și dispozitive electronice folosesc doar două simțuri (auzul și văzul). Acest lucru poate afecta negativ dezvoltarea abilităților perceptuale.

Beneficiile jocului în aer liber pentru copii. Durata de atenție și concentrare

Copiii care se joacă în mod regulat în aer liber sunt mai curioși, mai auto-direcționați și probabil să ducă o anumită sarcină mai mult timp. Copiii care își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, cu o expunere redusă la activități care necesită propria inițiere și urmărire, arată o capacitate mai mică de a iniția sau de a participa la activități noi.

De fapt, studiile asupra copiilor diagnosticați cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) au constatat că acei copii cu ADHD care au petrecut timp semnificativ în aer liber au prezentat mai puține simptome, scrie healthychildren.org.

Fericire și sănătate

Lumina exterioară stimulează glanda pineală. Această parte a creierului este vitală pentru a ne menține sistemul imunitar puternic și pentru a ne face să ne simțim mai fericiți.

Beneficiile jocului în aer liber pentru copii. Petrecerea timpului în natură este, de asemenea, asociată cu îmbunătățirea dispoziției și a fericirii. Un bonus suplimentar este că acei copii care se identifică cu natura au șanse mai mari să devină adulți care apreciază natura și doresc să protejeze mediul.

Vezi și: Lasa copilul sa se joace-n noroi. Murdaria, rol esential in dezvoltarea sistemului imunitar | Demamici.ro

Vezi și: Lăsați-vă copiii să se murdărească. Acest lucru poate avea efecte benefice asupra sănătății pe tot parcursul vieții | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni