clickpentrufemei.ro

O mamă de 25 de ani a născut 9 copii odată. Singurii nonupleți din lume au împlinit 1 an de viață: „Au toți personalități atât de diferite” | Demamici.ro

O mamă de 25 de ani a născut 9 copii odată. Singurii nonupleți din lume au împlinit 1 an de viață: „Au toți personalități atât de diferite”. O femeie de 25 de ani din Mali, Africa, a născut 9 copii odată, devenind astfel singura mamă de nonupleți din lume, la ora actuală.

Fenomenul este unul extrem de rar, iar de cele mai multe ori, nu toți bebelușii reușesc să supraviețuiască până la termen sau după naștere.

Halima Cissé și-a întâmpinat cei nouă copilași la o clinică din Maroc, specializată cu toată aparatura necesară, astfel încât bebelușii să vină în siguranță pe lume și să aibă parte de cea mai bună îngrijire.

Împreună cu soțul ei, Arby, mămica nonupleților se aștepta să aducă pe lume șapte copii, însă doi dintre ei le-a făcut o surpriză cuplului, dar și medicilor, chiar la naștere.

„Vă puteți imagina surpriza noastră atunci când au descoperit în timpul nașterii că sunt nouă bebeluși! Din fericire, situația nu ne-a copleșit, mai ales că avem unul dintre cele mai performante servicii de resuscitare neonatală din Maroc. Echipa noastră era pregătită să îi ajute pe acești bebeluși să vină pe lume în cele mai bune condiții”, a declarat Dr. Youssef Alaoui, medicul care s-a ocupat de nonupleți.

O mamă de 25 de ani a născut 9 copii odată. Nonupleții au sărbătorit primul an de viață

O mamă de 25 de ani a născut 9 copii odată. Singurii nonupleți din lume au împlinit 1 an de viață: „Au toți personalități atât de diferite”

Un an a trecut de la momentul în care cele 9 minuni aveau să intre în Cartea Recordurilor prin nașterea lor. Astăzi, cei patru băieței și cele cinci fetițe au mai trecut cu bine de o etapă importantă: aniversarea primului an de viață.

„Au început toți să meargă de-a bușilea. Unii din ei se ridică și pot și să meargă dacă se sprijină de ceva”, a declarat, mândru, tatăl copiilor.

Copiii au primit numele Mohammed VI, Oumar, Elhadji, Bah, Kadidia, Fatouma, Hawa, Adama și Oumou. Cei nouă frați mai au o surioară mai mare, în vârstă de 3 ani, pe nume Souda.
Bebelușii se află în continuare la clinica din Maroc, pentru supraveghere medicală, iar prima zi de naștere și-au petrecut-o alături de părinți, surioara lor mai mare, dar și echipa de asistente și medici care i-au vegheat încă de când au venit pe lume, informează BBC.

„Nu a fost o perioadă ușoară. După 6 luni de la nașterea lor am revenit în Maroc cu fetița mai mare. Mă simt copleșit de emoție să fiu din nou alături de toată familia. Deși noua viața poate părea obositoare, atunci când mă uit la toți nouă și îi văd că sunt toți sănătoși, uit de toate greutățile”, a mai spus soțul Halimei.

Halima, mama nonupleților, are și ea parte de supraveghere medicală constantă la clinica din Maroc, iar guvernul din Mali, țara lor de origine, le oferă tot sprijinul necesar. Chiar și transport aerian, pentru a ajunge la clinică.

Sarcinile multiple cu mai mult de 4 copii prezintă multe riscuri, mai ales în cazul unor nașteri premature. Cei nouă copii s-au născut la 30 de săptămâni de sarcină și cântăreau între 500 de grame și 1 kilogram.

Statul malinez a asigurat familia cu toate cele necesare, pentru a primi îngrijire medicală performantă. În unele zile, viața alături de nouă copii mici poate deveni copleșitoare, mai ales că fiecare are personalitatea lui unică.

„Sunt toți atât de diferiți. Unii sunt mai tăcuți, alții mai zgomotoșii. Unii mai plângăcioși, iar alții vor să fie mereu luați în brațe. Sunt diferiți, ceea ce e și normal”, a mai spus tatăl lor.

Cei doi părinți par înarmați cu multă răbdare și mai presus de toate, se simt extrem de binecuvântați.

„Sper ca Dumnezeu să-i ajute pe toți cei care își doresc copii și nu au reușit până acum. Să simtă și ei bucuria pe care noi o simțim. E frumos, e cea mai mare comoară a vieții”.

Puteți urmări reportajul VIDEO AICI!

Vezi și: O tânără de 25 de ani a născut 9 bebeluși, stabilind un nou record mondial. Cele 5 fetițe și 4 băieței vor petrece în spital încă 3 luni | Demamici.ro

Vezi si: Mama singura a adus pe lume octupleti! Femeia mai avea 6 copii. Cum arata familia VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Sextupleti, nascuti pe cale naturala in mai putin de 10 minute. Femeia a avut o sarcina extrem de rara, 1 la 4,7 miliarde | Demamici.ro

 

 

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână