Știri externe

O mamă a stârnit o revoltă online după ce s-a filmat în timp ce își hrănea fetița de 6 luni cu friptură | Demamici.ro

Katie Harley, o tânără mămică în vârstă de 23 de ani, a stârnit revolta internauților din cauza unui obicei aspru criticat. Mamă a unei fetițe de 6 luni, Katie a postat un filmuleț pe platforma Tik Tok, în care apărea în timp ce-și hrănea bebelușul cu friptură de vită. Internauții i-au atras atenția, cu atât mai mult cu cât friptura mestecată cu greu de bebeluș nu era una bine făcută, ci servită în sânge.
Katie Harley obișnuiește adesea să împărtășească în mediul online fragmente din viața ei de familie.

„Nu aș fi crezut niciodată că un clip video în care fiica mea mănâncă va stârni atât de multă controversă”, a fost prima reacție a mămicii.
„Însă sunt totodată recunoscătoare că am deschis și acest subiect, despre cum ar trebui să ne hrănim copiii și întreaga știință din spatele alimentației”, a mai spus ea, potrivit Daily Mail.

Printre criticile primite, oamenii i-au atras atenția că o friptură în sânge ar putea să-i facă rău copilului și că stomacul unui bebeluș nu poate face față posibilelor bacterii găsite în carnea negătită corespunzător.

„Carnea este mult prea în sânge până și pentru mine, nici eu nu aș putea să o mănânc. Friptura poate fi mult prea înecăcioasă pentru un copil atât de mic”, a mai spus un alt utilizator.

Drept răspuns, Katie a postat un al doilea videoclip cu fetița ei în care mănâncă tot friptură. În dreptul clipului, ea a scris următorul mesaj: „Oamenii adoră să ofere sfaturi de parenting acolo unde nu i-a întrebat nimeni”.


Friptura, bună sau nu pentru bebeluși?

Potrivit Baby Centre, copiii pot primi carne începând cu vârsta de 6 luni și este important ca în diversificare să fie introduse și alte surse de fier.

Este preferabil să începeți cu o carne ușoară, cum ar fi carnea de pui, însă puteți oferi și carne roșie, cum ar fi cea de vita, mielul sau porc. Aveți grijă să gătiți bine carnea, până când zeama care iese din ea este curată și îndepărtați oasele.

Anca Bălășoiu, moașă licențiată și coordonator al programului Școala Mamei din cadrul Maternitatii Bucur: „Carnea de pasăre poate fi introdusă de la 5 – 6 luni (depinde de momentul în care se începe diversificarea). Carnea de vită de la 6 luni. Peştele de la 6 luni (de preferat peste alb, proaspat, rapitor de apa dulce). Carnea de porc sau oaie după un an.”

Alți părinți, care de asemenea și-au hrănit bebelușul cu carne, au sărit în apărarea lui Katie.

„Fiul meu avea 6 luni atunci când i-am dat să mănânce friptură. Nu e nimic în neregulă”, „Medicul mi-a recomandat să-i dau bebelușului carne, pentru a-i crește nivelul de fier”, au fost câteva comentarii.

Voi cum ați procedat cu bebelușul? De la ce vârstă ați început să-i dați carne?

Vezi și: Diversificarea de la A la Z, explicată de Anca Bălășoiu. Răspunsuri la cele mai comune întrebări ale mămicilor | Demamici.ro

Vezi și: Proteinele, esențiale în dezvoltarea copilului tău. Principalele surse de proteine și „trucuri” prin care îți faci bebelușul să le accepte | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni