Știri interne

Un copil de trei ani a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Târgoviște | Demamici.ro

Un copil de numai trei ani a căzut de la fereastra unei camere aflată la etajul al treilea a unui hotel din localitatea Târgoviște.

Incidentul terifiant s-a întâmplat chiar în timp ce în cameră se aflau și părinții săi, însă fereastra camerei hotelului este de dimensiuni mari, până aproape de podea.

Potrivit informațiilor oferite de către anchetatoti, cel mic s-ar fi jucat chiar lângă fereastra deschisă, iar la un moment dat s-ar fi aplecat brusc, înainte ca părinții lui să îl prindă. Copilul a fost transportat de urgență la spital, iar medicii au reușit să îl stabilizeze.

Un copil de trei ani a căzut de la etajul al treilea al unui hotel. Ce spun autoritățile

Polițiștii ajunși la fața locului au deschis un dosar penal și urmează să stabilească împrejurările producerii evenimentului. “Un copil în vârstă de 3 ani ar fi căzut de la o fereastră, de la etajul 3. Copilul este conștient și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Tragedia de la Ploiești a revoltat o țară întreagă

Nu există mămică care să nu se fi speriat atunci când cel mic s-a apropiat cu repeziciune de o fereastră nesigură. Din păcate, există adevărate tragedii, când cei mici ajung să cadă în gol zeci de metri, eforturile medicilor fiind zadarnice.

Vă reamintim tragedia petrecută la Ploiești, când doi frați gemeni în vârstă de doi ani s-au prăbușit în gol de la etajul 10 al blocului de locuințe, acel moment fiind un mare semnal de alarmă cu privire la măsurile de siguranță pe care părinții le pot lua pentru a-și proteja copiii.

Fetița și băiețelul de doi ani au fost lăsați nesupravegheați, în timp ce mama făcea live pe Facebook. Micuții s-au urcat pe o masă aflată în apropierea ferestrei și în câteva clipe s-au prăbușit în gol de la etajul 10. Mama a aflat ce s-a întâmplat de la jandarmii care i-au bătut puternic în ușă, făcând-o astfel să încheie transmisiunea live.

Astfel, importanța sistemelor de siguranță care pot fi montate la geamurile de termopan este crucială, acestea putând preveni adevărate tragedii.

Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră – sisteme de protecție pentru geamurile de termopan

Una dintre cele mai comune variante de protecție o constituie montarea unui mâner cu cheie. Acesta este potrivit pentru orice ușă sau fereastră termopan de pvc nouă sau deja montată, fără să aibă vreo importanță profilul din care sunt confecționate (Ferestre Rehau, Ferestre Salamander,etc).

Un alt sistem de protecție este limitatorul de siguranță care limitează distanța la care se poate deschide o fereastră, fiind conceput special pentru siguranța copiilor. Acest tip de sistem se potrivește oricărui tip de fereastră sau ușă mică.

Pentru ca fereastra să poată fi deschisă complet este nevoie înlăturarea cablului dintr-o parte, acest lucru fiind posibil doar utilizând cheia.

Siguranță pentru uși de balcon și ferestre – aceste sisteme sunt concepute special pentru a-i proteja pe copii de accidentele prin cădere care le pot pune viețile în pericol. Ele sunt utile și pentru că previn închiderea accidentală de către copii, a părinților, pe balcon sau terasă. Instalarea se face foarte ușor. Nu necesită asistență specializată și se face fără găurile, înșurubare sau lipire, iar îndepărtarea sistemului nu lasă reziduri.

Este extrem de important ca orice părinte sau orice adult care supraveghează un copil să știe câteva măsuri de siguranță în cazuri extreme, deoarece copiii (mai ales cei mici și foarte mici) sunt extrem de imprevizibili! Mai multe măsuri pentru siguranța celor mici, pe care orice părinte ar trebui să le cunoască, puteți citi AICI. 

Vezi și: Sisteme de protecție pentru geamurile de termopan. Cum ne putem proteja copiii de pericolul de a cădea în gol de la fereastră | Demamici.ro

Vezi și: Gemeni de doi ani din Ploiești au murit după ce au căzut de la etajul 10. Mama făcea live pe Facebook | Demamici.ro

Sursa foto: Unsplash.com

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni