Baby boom de România. Numărul nașterilor a crescut semnificativ la începutul lui 2021 VIDEO | Demamici.ro

Baby boom de România. Numărul nașterilor a crescut semnificativ la începutul lui 2021 VIDEO. Fenomenul numit „baby boom”, observat inițial în Marea Britanie, pare că s-a extins și la noi. Maternitățile raportează o explozie de naștere la un an de la debutul pandemiei, iar la asta au contribuit din plin restricțiile care i-au ținut pe oameni mai mult în case.

În fața Maternității Filantropia e un du-te vino continuu. O grămadă de femei însărcinate vin la control sau altele pregătite să nască, iar mulți bărbați așteaptă, pe la porți, vestea ce mare.

„E aiurea că nu poți să fii lângă soție, când are nevoie, mai ales să-ți vezi copilul, să-i auzi bătăile inimii. Acum trebuie să stăm să așteptăm”, a declarat un tătic care aștepta în fața Maternității Filantropia, din Capitală, pentru Știrile Kanal D.

Până să nască, mamele au trebuit să stea singure în spital din pricina restricțiilor și nu au putut primi vizite. După câteva zile tensionate, revederea a fost plină de emoții. Această mămică și-a adus pe lume fetița în urmă cu câteva zile. La poartă o așteptau tatăl și băiețelul mai mare, nerăbdător să-și cunoască surioara: „Am sunat, am trimis poze, dar trece timpul mult mai greu decât dacă aveam voie să primim vizite.”

„Am avut emoții, dar este și greu să fii singură, să n-ai parte de ajutor din partea apropiaților”, a adăugat o altă mămică.

Baby boom de România. Numărul nașterilor a crescut semnificativ la începutul lui 2021

De la sfârșitul lunii decembrie 2020, nașterile au crescut fulminant, spun medicii, iar acest „baby boom”, cum a fost denumit fenomenul, se datorează în mare parte pandemiei, când oamenii au trebuit să stea mai mult acasă.

„S-a observat o creștere, la nivelul spitalului Filantropia, de aproximativ 17%. Dacă în anul 2020 am avut 1101 nașteri în primul trimestru, în anul 2021 am avut 1183 de nașteri, deci se observă o creștere, semnificativă statistic”, a declarat Vlad Dima, manager al Maternității Filantropia.

La nivel național, doar în luna decembrie 2020 au venit pe lume aproape 16.000 de bebeluși.

„Este adevărat. În momentul în care oamenii au fost forțați să stea mai mult acasă, începând cu luna martie – aprilie a anului trecut, e evident că te apleci mai mult asupra partenerului, asupra vieții de familie și în mod firesc cuplurile au procreat mai mult.”, a declarat Ana Măița, Președinte asociația „Mame pentru mame”, pentru Știrile Kanal D.

Acest trend a fost observat și în Marea Britanie, iar specialiștii spun că până la sfârșitul pandemiei se va vedea în rândul mai multor țări europene.

Vezi si: Rata nasterilor prin cezariana in Romania a depasit 60% – semnal de alarma | Demamici.ro

Vezi si: Romania, locul 3 in Europa la numarul de nasteri prin cezariana! Ce spune Organizatia Mondiala a Sanatatii VIDEO | Demamici.ro

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

3 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

4 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

5 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

5 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână