Tily Niculae, în alertă, după ce băiețelul ei de 1 an s-a opărit cu oala de pe aragaz: „arsură de gradul 2. Simțeam că-mi cedează inima” | Demamici.ro

Tily Niculae, în alertă, după ce băiețelul ei de 1 an s-a opărit cu oala de pe aragaz: „arsură de gradul 2. Simțeam că-mi cedează inima”. Actrița Tily Niculae a trecut prin cele mai dificile momente, în calitate de mamă, după ce juniorul familiei a ajuns de urgență pe mâinile medicilor.

Băiețelul de doar 1 an al actriței se afla în grija bunicilor, atunci când, într-o clipă de neatenție, copilul a început să umble la aragaz. În timp ce se juca cu butoanele cuptorului, oala cu ciorbă în clocot aflată pe aragaz a căzut peste micuț.

Copilul a ajuns de urgență la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu arsură de gradul 2 la mâna stângă.

Tily Niculae, în alertă, după ce băiețelul ei de 1 an s-a opărit cu oala de pe aragaz: „arsură de gradul 2. Simțeam că-mi cedează inima”

„Săptămâna trecută am zis că mi se oprește RESPIRAȚIA când am auzit-o pe mama: «Vino ACASĂ, ACUM!» (…) Până îți vezi copilul, când primești o asemenea veste, simți cum îți cedează INIMA! Arsură de gradul 2 pe mâna stângă. Dumnezeu a fost lângă copilul nostru și lichidul fierbinte nu i-a căzut pe față sau pe ochi. Atenția voastră la story-urile mele m-a ajutat să acționez rapid și să ajung la spital.

Acolo, medicii m-au liniștit și mi-au zis ce trebuie să fac pas cu pas. Toată săptămâna, la fiecare schimbare de pansament, mă rugam și imploram să nu îl infectez printr-o atingere nepotrivită, dar mai ales să nu îl rănesc pe zona arsă”, a dezvăluit Tily pe Instagram.

Din cauza condițiilor dificile din spital din această perioadă, actrița a mai dezvăluit că a încercat să evite drumurile prea dese către unitățile spitalicești, așa că a ales să se ocupe ea de schimbatul pansamentului.

Experiență, care, a fost una la fel de dureroasă, privindu-și puiul cum se zvârcolește de durere.

„Fiind pandemie, nu m-am putut «plimba» pentru schimbarea pansamentelor prin spital.Am fost nevoită să fac acest lucru singură! Când vedeam cum i se lipește pansamentul de carne simțeam cum îmi vine să urlu. Plângeam în casă și mă gândeam la tragedia reală a altor mame!”, a mai spus Tily Niculae.

Primul ajutor în cazul arsurilor la copii

  • Puneți copilul sub apă curgătoare rece pentru 20-30 de minute, cât de repede posibil. Nu folosiți apă rece ca gheața sau gheață întrucât se pot produce alte arsuri, iar copilul poate intra în stare de șoc.
  • După ce s-a răcit, puteți înlătura obiectele vestimentare, dar DOAR după ce v-ați asigurat că s-au îmbibat cu apă rece și nu sunt lipite de pielea copilului. Dacă copilul poartă scutec, aveți grijă ca apa fierbinte să nu fie absorbită de acesta și înlăturați-l.
  • După 20-30 de minute, puneți pe arsuri o folie de plastic alimentar. Nu o înfășurați ferm. Nu o strangeți, ci doar așezați-o. Aceasta are ca scop protejarea terminațiilor nervoase de contactul cu oxigenul. Pielea arsă intrată în contact cu oxigenul produce dureri greu de suportat.
  • Continuați să mențineți locul arsurii rece, aplicând prosoape / comprese cu apă rece peste folia din plastic. Mențineți restul corpului copilului cald utilizând haine sau pături.
  • Administrați-i copilului o doza de paracetamol sau alt medicament pentru ameliorarea durerii. În acest fel, drumul spre spital va deveni mai ușor, mai ales dacă este unul lung.

Vezi si: Primul ajutor în cazul arsurilor la copii! Sfaturile unei mame care a trecut prin asta | Demamici.ro

Vezi si: Tily Niculae a ajuns cu fetița la spital. Sofia a avut nevoie de a patra operație | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni