Știri externe

Atenție, mămici! Un bebeluș a rămas cu leziuni cerebrale permanente după ce a căzut din pat | Demamici.ro

Atenție mămici! Un bebeluș a rămas cu leziuni cerebrale permanente după ce a căzut din pat. Atunci când ai un copil mic, viața ta se schimbă radical, centrul Universului tău devine bebelușul, nimic altceva nu mai contează, ai face orice pentru ca micuțul să fie sănătos și fericit.

Însă, din păcate, se întâmplă și accidente, oricât de multă grijă ar avea mămicile de cei mici. Regula numărul unu, atunci când ai un copil mic: nu îl lăsa niciodată singur, nici măcar atunci când doarme, mai ales dacă îl lasi să se odihnească în patul tău!

Un bebeluș a rămas cu leziuni cerebrale permanente după ce a căzut din pat

Paige Ferguson și Blake Linton se aflau într-o vizită la niște prieteni, alături de fiul lor, Colton, în vârstă de numai șase luni, când acesta a adormit. La fel ca mulți alți părinți, aceștia l-au așezat în mijlocul patului, l-au înconjurat cu perne, și apoi au ieșit din cameră pentru a mai sta de vorbă. Însă, cel mic s-a trezit și a căzut din pat!

„Plângea, nu avea nicio problemă de mobilitate și la un moment dat chiar zâmbea. Însă, pentru că suntem părinți paranoici, am decis să mergem la medic pentru o evaluare”, a scris mama lui Colton pe o rețea de socializare.

La puțină vreme după ce au ajuns la spital, Colton a încput să verse, însă, chiar și cu acest semn îngrijorător după o lovitură la cap, Paige și Blake se așteptau că medicul să examineze rapid copilul, să le spună că este bine și să îi trimită acasă. Însă… au aflat că rănirea fiului lor a fost mult mai gravă decât au crezut inițial.

„Și-a fracturat craniul și avea o sângerare în creier”, a scris Paige pe Facebook. „Știam că ceva nu este în regulă atunci când am tot întrebat dacă își va reveni și toată lumea îmi răspundea în continuare cu „vom face tot ce putem”. Nimeni nu a spus pur și simplu da”, a spus Paige.

Căderea a provocat o sângerare masivă în creierul lui Colton, încât acesta a intrat în stop cardiac, iar la câteva săptămâni de la incident, copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale. Din păcate, un RMN a dezvăluit leziuni cerebrale semnificative, medicii fiind extrem de rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a lui Colton.

Însă, în mod miraculos, după câteva săptâmâni, Colton a reușit să deschidă ochii, iar medicii l-au lăsat să se întoarcă acasă după o lună de stat în spital.

Cu toate acestea, el folosește în continuare un tub de alimentare și trebuie să ia mai multe medicamente pentru convulsii. Paige spune că viața lor s-a schimbat pentru totdeauna ca urmare a căderii lui Colton.

Ce trebuie să faci să te asiguri că bebelușul tău este în siguranță când doarme cu tine în pat

1. Nu orice pat este potrivit pentru co-sleeping. Cea mai sigură variantă pentru bebelulș este o saltea amplasată direct pe podea. Asigură-te că bebelușul nu va cădea pe o suprafață dură. Poți poziționa lângă pat un covor care, în caz de un accident, ar atenua impactul.

2. Fii atentă la spațiile înguste în care copilul poate fi prins: spațiul dintre perete și pat, dintre saltea și tăblie sau chiar dintre două saltele unite.

3. Părinții care se confruntă cu probleme de obezitate sau obișnuiesc să consume alcool, ar fi bine să evite practicarea co-sleeping-ului. Riscurile sunt mult mai mari în aceste situații.

4. Datorită hormonilor care se secretă imediat după naștere, instinctele materne sunt mult mai puternice decât ale tatălui. Așadar, dacă se optează pentru dormitul cu bebelușul în același pat, mama ar trebui să fie cea care doarme lângă copil.

5. Nu încărca patul cu plapume grele sau multe pături. Există riscul ca bebelușul să le tragă peste față și să se sufoce, mai ales dacă cel mic are doar câteva săptămâni sau luni de viață.

6. Nu purta niciodată halate cu cordoane, bijuterii sau elastice de păr care pot aluneca și care se pot înfășura în jurul copilului sau obiecte mici pe care bebelușii le pot înghiți.

7. Asigură-te că mobila din dormitor este bine prinsă în pereți, că prizele sunt acoperite cu capace de protecție și că cel mic nu are la îndemână obiecte care îi pot pune viața în pericol. Chiar înaintea vârstei de un an sunt bebeluși care reușesc să se dea jos din pat, fără a fi simțiți de către părinți.

Citește și: Un copil de doi ani, in coma dupa ce a cazut pe spate de pe o canapea | Demamici.ro

Citește și: Loviturile la cap ale copilului! Măsuri de prim ajutor și când trebuie să suni la medic | Demamici.ro

Citeşte şi: Fără saltea moale, fără pături și perne! Un bebeluș de o lună a murit, în timp ce dormea cu mama în pat | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni