Antitermicele la copii. Cum se administreaza in febra si ce consecinte pot avea | Demamici.ro

Antitermicele la copii pot fi de multe ori administrate in mod abuziv atunci cand micutii au febra. Ingrijorarea parintilor cu privire la starea copilului lor, ii poate face sa exagereze cu cantitatea de medicamente antitermice administrate.

Este important de retinut ca febra nu este o boala, ci un simplu simptom declansat de reactia normala a organismului de a lupta impotriva unei infectii.

Antitermicele la copii sunt cele recomandate de catre medic, atunci cand copilul are febra, adica peste 38,5 de grade Celsius, temperatura masurata intrarectal. In general, ele sunt: ibuprofen (Nurofen) si paracetamolul (Panadolul).

Copilului ii este administrat tratamentul o data la 4 ore, alternand ibuprofenul cu paracematolul.

Antitermicele la copii. Cand apar primele efecte?

Se poate constata o scadere a febrei inca din prima jumatate de ora de administrare a tratamentului.

Daca se intampla ca la o ora – doua dupa tratament febra sa nu scada, ba mai mult, sa inceapa sa creasca, (situatie rara) medicii pediatri recomanda sa folositi algocalmin sub forma de supozitoare de metamizol sodic de 300 mg.

Acesta trebuie administrat foarte rar si doar in cazuri exceptionale in care febra de peste 39 de grade nu scade prin niciun alt mijloc.

Cand incepem sa reducem intervalul de administrare a antitermicelor?

O mamica, de profesie medic pediatru, atrage atentia asupra pericolelor administrarii gresite de medicamente cand copilul are febra.

Este de dorit ca, de indata ce este posibil, ritmul sa fie rarit la 6, 8, 12 ore. Acest lucru presupune o atentie marita din partea parintilor si, de obicei, nu se incearca intreruperea administrarii pe parcursul noptii. Daca alternanta de antitermice dupa 24 de ore a dus la absenta febrei, se va incerca rarirea acestora (daca 24 de ore la rand a primit la 4 ore si nu a mai avut febra, se rareste administrarea cat permite situata), explica mamica Irina Costache pe blogul sau, Mamica Pediatru.

Asadar, pana sa incepeti sa administrati antitermicele, tineti cont si de alti factori. Daca copilul este in continuare vioi, se joaca, iar starea lui nu pare sa fie alterata foarte tare de febra, evitati medicamentele.

Este bine sa lasati organismul copilului sa se antreneze si sa lupte singur in fata infectiei, evitand astfel si o posibila intoxicatie cu antitermice.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni