Alaptarea nou-nascutului. Greselile pe care le fac mamicile cand incep sa alapteze VIDEO | Demamici.ro

Alaptarea nou-nascutului poate fi cu usurinta considerata o arta. Desi te afli la primul copil si nu ai mai facut asta niciodata pana acum, instinctul de mama, dar si sfaturile specialistilor te vor ajuta sa faci fata cu brio sesiunilor de alaptare a nou-nascutului.

Crina Coliban, consilier in alaptare si diversificare, a explicat la Vorbeste Lumea care sunt cele mai multe greseli pe care le fac mamicile cand incep sa alapteze.

In primul rand, cand vine vorba de alaptarea nou-nascutului, fereste-te de prea multa informatie si sfaturi de la familie, prietene, care din dorinta de a te ajuta ajung sa te devieze de la urmarea instinctelor materne.

O alta greseala expusa de consilierul in alaptare Crina Coliba are de-a fac cu mentalitatea gresita intalnita in multe maternitati. Mamicile traiesc un soc atunci cand afla ca nu au sanii buni de alaptat, ceea ce, de multe ori, este o informatie eronata.

„Nu vreau sa lovesc in nimeni, doar ca in spitalele in care nasc doamnele, exista putina sustinere. Cel mai adesea, doamnele in maternitate afla ca nu au sani potriviti pentru alaptat. Atunci cand cineva iti spune ca nu ai mameloane potrivite, sfarcuri… ca nu ai sani potriviti pentru alaptare, nu te ajuta in alaptarea nou-nascutului.

Intelege ca atunci cand cineva va spune ca nu aveti sfarcuri bune, potrivite, ca nu „ti-au iesit”, nu are nicio legatura. Nu conteaza cum ai sfarcul, conteaza sa ai un san pe care copilul sa il ia cat de mult se poate in gurita lui.

Inca o greseala este faptul ca nu se face o consiliere in alaptare.

Arat aceste imagini pentru ca asta le doare pe doamne foarte tare. Cand esti in maternitate si vine cineva si iti spune „Cu sanii astia nu ai draga cum sa alaptezi”.

Alaptarea nou-nascutului. Ranile la sfarcuri, alt impediment

„Un motiv pentru care alapteaza asa putine femei din Romania. Atunci cand copilul prinde sfarcul te doare rau. Si atunci, copilul raneste sfarcul si atunci, mama, la fiecare intalnire cu copilul, sufera.

Dar eu va spun, alaptarea nu doare. La inceput ai o senzatie pe care nu ai mai simtit-o in viata ta. Iar daca te doare, ai nevoie de doua lucruri:

Atunci cand iti pui copilul la san inainte sa-i bagi sfarcul in gurita este esential ca urechiusa lui sa fie pe aceeasi linie cu umarul si cu soldul sau nasul cu buricul. De obicei vad copii la san care stau cu burtica in sus, mama ii intoarce capusorul la san si mananci, mananci si la un moment dat trage de sfarc, ca sa ajunga intr-o pozitie fireasca.

Indiferent cum alaptezi, intotdeauna, nasul cu buricul pe aceeasi linie.”, a mai spus Crina Coliban.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o săptămână

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

3 săptămâni