Al doilea copil va fi mai neastamparat decat primul nascut? Ce spun cercetatorii | Demamici.ro

Ai nascut, ai devenit mama pentru prima data. Tot pentru prima data ai trecut prin experienta colicilor, a dintisorilor, a diversificarii, a primelor nazbatii si ai ajuns la concluzia ca vrei s-o iei de la capat. Ei bine, indiferent de cum au decurs primele luni sau ani din viata primului tau nascut, cercetatorii avertizeaza ca cel de-al doilea copil are sanse foarte mari sa fie mai obraznic, mai neastamparat decat primul.

Joseph Doyle, economist de la MIT, a intreprins un studiu dupa ce a observat ca cel de-al doilea nascut, de sex masculin, e mai predispus sa intre in belele si sa aiba probleme cu legea. Doyle a explicat si care sunt motivele pentru care cel de-al doilea copil al unui cuplu are mai multe sanse sa fie mai obraznic decat primul.

„Cu toate ca cel de-al doilea copil are modele de viata bune, pozitive, in parintii sai, el este influentat si de fratele mai mare. Spre exemplu, fiica mea de 15 luni s-a trantit cu capul de masa la doua secunde dupa ce sora sa mai mare a facut asta. Printre alti factori se numara si modelul paternal, implicarea parintilor in cresterea copilului precum si influenta anturajelor. Exista totusi vesti bune pentru mame. Daca le veti oferi copiilor mai multa atentie si veti petrece cu ei mai mult timp, un timp destinat doar voua, puteti surclasa ordinea de la nastere. Va mai amintiti cat timp ii dedicati primului nascut? Cat de grijulii erati cu el? Faceti acelasi lucru si cu cel de-al doilea copil”.

Cel de-al doilea nascut are un talent formidabil de negociator. Catherine Salmon a vorbit in cartea sa „The Secret Power of Middle Children” despre faptul ca acesti copii exceleaza in arta negocierii si compromisului mai ales cand devin copii mijlocii.

Copilul care vine pe lume al doilea intr-o familie va fi mai maleabil si se va adapta mai bine situatiilor decat primul nascut. De asemenea vor invata mai repede faptul ca lucrurile nu se intampla mereu asa cum vor ei.

Pe de alta parte, mezinul familiei are tendinta de a-si compara reusitele cu ale fratelui mai mare, ceea ce duce uneori la frustrari. Parintii trebuie sa stie sa gestioneze situatiile si sa evite sa faca mereu comparatii intre frati.

Citeste si:

BUNICII CARE STAU CU NEPOTII TRAIESC MAI MULT! CERCETATORII AU DEZVALUIT SI ALTE BENEFICII | DEMAMICI.RO

GENETICA BEBELUSULUI – CE TRASATURI MOSTENESTE DOAR DE LA TATA | DEMAMICI.RO

CHIAR SI DUPA NASTERE, O PARTE DIN COPILUL TAU RAMANE IN TINE. E DEMONSTRAT STIINTIFIC – MICROCHIMERISMUL FETAL | DEMAMICI.RO

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

5 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

6 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână