Educație

Ai țipat la copil? TOP 5 lucruri recomandate să le faci imediat după | Demamici.ro

Ai țipat la copil? TOP 5 lucruri recomandate să le faci imediat după. Cu siguranță nu ești nici primul și nici ultimul părinte care va trece prin astfel de situații frustrante.
Oricât de multe cursuri de parenting ai urma și metode inteligente de educare a copilului, unele situații pot scăpa complet de sub control.

Țipațul și orice formă de agresivitate pot afecta copilul, dar și relația pe care încercăm să o construim cu acesta. Totuși, chiar dacă „ai călcat strâmb” și ai ridicat tonul la copil, situația poate fi salvată, înainte să denatureze în ceva și mai serios. Specialiștii în educația copilului recomandă un top 5 al lucrurilor pe care le poți face, imediat după ce ai țipat la copil.

Ai țipat la copil? TOP 5 lucruri recomandate să le faci imediat după

1. Ia-ți o scurtă pauză și respiră

Înainte de a continua să-ți dojenești copilul, ieși pentru câteva momente din situația respectivă. Alocă-ți o scurtă pauză, respiră, iar astfel mușchii tăi vor începe să se relaxeze, iar gândirea să se limpezească.

Cu o minte mai clară, îți va fi mai ușor să nu te lași pradă nervilor și să acționezi cu mai multă înțelepciune.

2. Analizează ce a declanșat episodul de furie

Chiar dacă tu ești calmă, atitudinea celui mic ar putea fi în continuare una defensivă. Dacă îți dai seama cu exactitate ce anume te-a înfuriat, va fi mai ușor să îți controlezi viitoarele reacții.

Folosește-te de orice fel de autosugestie pentru a-ți gestiona emoțiile și ține minte că viitorul comportament al copilului va reflecta și ceea ce vede în jurul lui.

3. Fii responsabilă pentru acțiunile tale

Atunci când încerci să gestionezi un conflict cu un copil, nu există loc de orgolii. Nu contează cine a început primul și nici povestea cu „adultul are mereu dreptate”. Dacă îi interzici copilului ceva, fără niciun argument logic, ci doar „pentru că așa am zis eu”, nu te aștepta ca cel mic să colaboreze foarte mult. Asumă-ți chiar și propriile greșeli, pentru a putea repara orice situație.

4. Oricând o poți lua de la zero

Dacă situația a degenerat mult prea tare, un simplu „îmi pare rău” spus cu sinceritate copilului, va putea să detensioneze mult episodul de conflict. Copilul se va calma și el, odată ce va observa că și tu ești mai calmă, și va învăța și o lecție importantă: faptul că nu este nimic rușinos în a-ți cere iertare când greșești.

5. Apropie-te din nou de copilul tău

Fiecare ceartă își pune amprenta asupra relației cu copilul, iar acesta este un aspect de care să ții cont cu prioritate, dacă ridici tonul la el. Urmează pașii de mai sus, iar apoi concentrează-te să refaci ruptura creată dintre tine și copil. Astfel, viitoarele episoade de acest gen vor fi mai ușor de gestionat și chiar de evitat.

Vezi si: Cum să NU mai țipi la copilul tău. Odată pentru totdeauna | Demamici.ro

Vezi si: 5 modalitati de a ramane calma in timpul tantrumului copilului tau. La ce trebuie sa te gandesti pentru a nu-ti pierde rabdarea | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni