Mămici și tătici celebri

Vlad, fiul de 9 ani al Danei Rogoz, compunere adorabilă despre surioara lui: „Lia e cea mai bună prietenă. O cunosc de când a ieșit din spital” | Demamici.ro

Vlad, fiul de 9 ani al Danei Rogoz, a scris o compunere adorabilă despre surioara lui mai mică, Lia. Mămica Dana Rogoz a fost emoționată de cuvintele pe care băiețelul ei le-a scris, cu inima deschisă, despre micuța Lia și a împărtășit textul cu toți cei care o urmăresc în online.

Legătura specială dintre cei doi frați este dovada vie că apariția unui al doilea copil nu duce întotdeauna la gelozie și rivalitate, iar cei doi pot lega cea mai frumosă relație de prietenie pe măsură ce cresc împreună.

„I-am găsit compunerea în ghiozdan”

Mămica Dana Rogoz a fost cu atât mai emoționată de cuvintele scrise de Vlăduț, cu cât a descoperit compunerea întâmplător în buzunarul ghiozdanului său.

Vlad, fiul de 9 ani al Danei Rogoz, compunere adorabilă despre surioara lui

„Lia e sora mea.

Lia e cea mai bună prietenă. O cunosc de când a ieșit din spital.
Din păcate, nu are încă calități înființate, deoarece are doar trei ani.
Cel mai mult îi place să se ascunda de mine, și eu mă prefac că nu o văd.”

– Vlad, cum adică „înființate”?
– Adică nu exista încă în ființa ei.

P.S. Ieri am găsit această compunere în ghiozdanul lui și m-am topit. Cea mai frumoasă prietenie dintre toate.”, a fost mesajul complet transmis de Dana Rogoz.

Dana Rogoz, cu sinceritate despre maternitate și singurătate

Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, au împreună doi copii: Vlad, în vârstă de 9 ani și micuța Lia, în vârstă de 3 ani.
De când a devenit mămică, Dana Rogoz a vorbit adesea despre ce presupune viața de mamă, provocările care vin la pachet, valul de emoții zilnice trăite alături de cei mici.

Într-o postare de pe blog-ul ei personal, Dana Rogoz a vorbit despre un subiect delicat din viața femeilor, odată cu apariția copilului: singurătatea și maternitatea.

„Am citit recent un studiu care vorbea despre problemele de care se lovesc parintii. Si unul dintre lucrurile care mi-au sarit in ochi a fost ca un procent foarte mare de mame se simt singure. Da, esti aproape tot timpul cu copilul in brate, dar in acelasi timp te poti simti izolata de restul planetei. Nu se pune problema ca nu iti iubesti bebelusul, doar ca viata ti se schimba atat de mult, incat incepi sa functionezi pe alt fus orar fata de toti apropiatii (…) Cred ca sentimentul de izolare e si mai mare daca pana la nasterea copilului ai lucrat intr-o multinationala, unde aveai zilnic contact cu zeci de persoane. La fel si daca pentru concediul de maternitate iti facusei o tona de planuri, pe unde o sa calatoresti, pe cine o sa vizitezi si altele.

Eu nu pot sa zic ca m-am lovit de acest sentiment, poate si datorita faptului ca nu mi-am luat concediu nici la Vlad, nici la Lia. Nu zic ca asta e solutia, pentru ca masura „fara concediu” vine cu alte minusuri. Pe de alta parte, m-a tinut in contact cu multi oameni. Dar pot sa inteleg singuratatea care vine odata cu maternitatea si de aceea am simtit ca e necesar sa vorbim despre ea.

Cred ca ajuta si sa incerci sa iesi din casa cat de des poti, chiar daca asta inseamna sa iei uneori cu tine mancarea bebelusului si sa i-o dai in alt loc decat cel in care e el obisnuit. Sau macar sa iti bei cafeaua pe o terasa, inconjurata de alti oameni.

Iar voi care cititi, daca aveti prietene proaspete mamici, mai ales la primul copil, insotiti-le cat de curand puteti la o plimbare cu carutul si incurajati-le sa va povesteasca despre tot ce simt.”, a scris actrița pe blogul ei.

Vezi și: Dana Rogoz, regrete de mamă la sfârșit de zi: „Îmi vine să îl trezesc doar că să îi spun că îmi pare rău” | Demamici.ro

Vezi și: Dana Rogoz a ajuns cu fetița la spital din cauza unui accident în casă: „vestea bună e ca nu necesită ghips” | Demamici.ro

Vezi și: Dana Rogoz, cu sinceritate despre alăptare: „Nu e ok să judeci nicio mamă, căci sigur nu știi prin ce trece!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

6 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

6 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

o săptămână