Știri externe

Un băiat de 4 ani și-a salvat mama de la moarte și s-a îngrijit de cei doi frați mai mici: „Le-a dat jucării și gustări să le distragă atenția” | Demamici.ro

Un băiat de 4 ani și-a salvat mama de la moarte și s-a îngrijit de cei doi frați mai mici. Un băiat în vârstă de 4 ani a devenit eroul familiei, dar și al comunității din care face parte, după ce și-a salvat mama dintr-un grav pericol.

Micuțul Asher a reacționat imediat în clipa în care mamei sale i s-a făcut rău, reușind totodată să aibă grijă singur și de cei doi frați ai săi mai mici, de 2 ani, respectiv, 1 an.

Rachel Milles, mamă de trei și asistentă medicală de profesie, se afla singură acasă cu copiii atunci când a simțit că i se face rău. Se confruntase de curând cu o gripă severă, de pe urma căreia nu-și revenise în totalitate.

În momentul în care a simțit că starea ei începe să devină ciudată și chiar să se înrăutățească, Rachel a decis să se prezinte singură la Urgențe. Mama și-a pregătit bagajul, și-a îmbrăcat copiii, pregătită fiind să-i lase pe cei mici în grija surorii, înainte de a ajunge la spital.

O criză de tuse i-a îngreunat brusc respirația, chiar în timp ce se pregătea să iasă din casă.

„M-am simțit de parcă nu mai puteam să respir, de parcă cineva mi-ar fi dat aer printr-un pai și m-am speriat tare.”

Un băiat de 4 ani și-a salvat mama de la moarte și s-a îngrijit de cei doi frați mai mici

Asistenta medicală, diagnosticată și cu astm, a povestit pentru emisiunea „Good Morning America” că a început să caute inhalatorul prin casă, însă și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit pe podeaua din bucătărie.

Acela a fost momentul în care Asher, băiețelul ei cel mare, a intervenit cu o maturitate ieșită din comun și și-a ajutat mama la timp.

A reacționat pur și simplu instinctiv. Mi-a adus inhalatorul cu medicamentele în el, în timp ce-mi spunea să respir odată cu el.”

Curios este faptul că nici ea, nici soțul ei, care la acel moment se afla departe de casă, nu i-ar fi arătat vreodată copilului lor cum se folosește inhalatorul. La fel cum nu l-au învățat nici cum să suni o persoană de pe telefon, și-au adus aminte ulterior.

Micuțul Asher a luat telefonul mamei sale, a apăsat pe butonul lateral și a transmis mesajul către Siri „Sună-l pe tati”.

„Într-adevăr, obișnuiesc să folosesc și eu butonul lateral și să lansez comanda de a suna anumite persoane. Însă personal nu i-am arătat niciodată lui Asher cum să o facă.”

Tatăl copilului a primit apelul instant, iar astfel bărbatul a alertat apropiații familiei și a sunat la 911, serviciul de Urgențe.

„Mami are nevoie de ajutor, e pe podea”, sunt cuvintele pe care Tyler Milless le-a auzit de la fiul lui prin telefon.

Grija cea mai mare a bărbatului a fost să afle dacă soția lui mai respiră sau nu, însă totodată nu voia să-și sperie copilul.

„Așa că l-am întrebat dacă Rachel vorbește, iar el mi-a spus că nu. Am întrebat dacă se mișcă, iar el mi-a negat. Următoarea întrebare a fost dacă are sau nu ochii deschiși. „Da, clipește””, a fost răspunsul copilului.

Un băiat de 4 ani și-a salvat mama de la moarte și s-a îngrijit de cei doi frați mai mici

Asher a stat cu tatăl lui în telefon până când paramedicii au sosit la fața locului și i-au acordat primul ajutor mamei sale. De o responsabilitate și un curaj ieșite din comun, micuțul în vârstă de doar 4 ani a stat cu mama lui până la sosirea medicilor, în timp ce și-a supravegheat și cei doi frățiori mai mici.

Asher le-a dat jucării și gustări frățiorilor săi, în afara zonei de bucătărie, cât să le distragă atenția. Mama celor trei copii intrase în șoc septic, iar fiul ei cel mare a fost cel care i-a salvat viața.

Paramedicii au rămas impresionați de modul cum a gestionat situația micuțul Asher.

„Au fost cu toții impresionați și surprinși de faptul că un copil atât de mic a fost capabil să acționeze astfel. Încă din primele momente ale incidentului, a știut exact că ceva nu este în regulă și a acționat ca la carte.”

Rachel își aduce aminte cum a fost transportată cu ambulanța la spital, iar acolo medicii i-au spus: „Copilul tău de 4 ani ți-a salvat viața”.

„Mi-au spus că dacă nu se acționa la timp, situația s-ar fi înrăutățit și nu aș mai fi fost în viață astăzi. Așa că îi datorez totul micuțului meu, care mi-a devenit înger păzitor. Fără el nu aș mai fi fost astăzi aici”, a mai declarat mămica.

Șeriful Local din Sherburne County l-a decorat pe micuțul Asher cu Life Saving Award, fiind cea mai tânără persoană care primește această distincție de salvare a vieții.

„Este incredibil să vezi că cineva atât de mic este capabil de astfel de lucruri”, a mai spus șeriful Doran, care îi încurajează pe toți părinții să-și învețe copilul cum să apeleze la Urgențe de îndată de sunt pregătiți din punct de vedere al dezvoltării lor să asimileze o astfel de informație.

Rachel și soțul ei au învățat din această experiență un lucru cert: niciodată să nu subestimezi copiii și cât de multe lucruri asimilează, doar privindu-și părinții, în sarcinile lor de zi cu zi.

„Niște prieteni de-ai mei mi-au spus: „Eu nu cred că copilul meu de 4 ani ar fi putut face asta”. Iar răspunsul meu către ei a fost: „Dacă aș fi fost în locul tău și eu aș fi zis la fel despre al meu”. E pur și simplu uimitor cum micuții noștri absorb informația ca un burete”.

Vezi și: Un băiețel de 4 ani a sunat la Urgențe și și-a salvat mama la timp, ca un erou. Femeia și-a pierdut cunoștința | Demamici.ro

Vezi și: Un băiețel de 5 ani și-a salvat mama din comă diabetică. Copilul a tastat numărul de urgență văzut pe o ambulanță de jucărie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

o zi

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

o zi

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

3 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni