Un bebelus a murit dupa ce a mancat popcorn. Grauntele i-a perforat plamanul VIDEO| Demamici.ro

Tragedie fara margini intr-o familie din comuna Paltinis, din judetul Botosani. Un copilas de doar un an si jumatate a murit, saptamana trecuta, dupa ce a mancat popcorn.

La varsta la care alti copii sunt inca alaptati, copilasul ar fi mancat floricele de porumb. Dupa 2 zile, baietelului, in varsta de 1 an si jumatate i s-a facut rau, chiar sub ochii mamei.

Mama a fost cea care a sunat la 112 dupa ce copilul a inceput sa se simta rau. Din pacate, in momentul in care medicii au ajuns la fata locului, baietelul se afla deja in stop cardio-respirator. In ciuda manevrelor de resuscitare, acesta a murit sufocat.

Trupul neinsufletit al micutului a fost condus pe ultimul drum pe 20 mai. Baietelul locuia impreuna cu mama si cu sora sa de 3 ani. Tatal copiilor era plecat in strainatate, la munca.

Un bebelus a murit dupa ce a mancat popcorn. Grauntele i-a perforat plamanul

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani a demarat o ancheta in acest caz. In urma necropsiei s-a constatat ca bebelusul „s-a inecat cu un graunte de la popcorn, graunte care in timp i-a perforat plamanul.”

„Aceasta familie a mai fost in atentia noastra si in trecut. Nu s-a impus interventia noastra. Saptamana aceasta colegii mei vor merge pe teren din nou, vor evalua din nou familia.

Potrivit informațiilor pe care le avem la această oră prezentate de colegii mei într-o scurtă informare, a rezultat faptul că acest copil a decedat din cauza faptului că s-a înecat cu un grăunte de la popcorn, grăunte care în timp i-a perforat plămânul, fapt care a fost constatat la necropsie.

Copilul a fost înmormântat pe 20 mai 2019, iar mama acestuia este momentan cercetată de către poliție”, a declarat pentru botosaneanul.ro Alexandru Colbu, purtător de cuvânt DGASPC.

„A fost intocmit un dosar penal in rem sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa, conform prevederilor Codului de procedura penala, iar in functie de rezultatele necropsiei se vor dispune masuri in consecinta”, a declarat Maria Carp, purtator de cuvant IPJ Botosani, potrivit Stirile Kanal D.

Daca in urma anchetei va fi gasita vinovata, femeia ar putea fi decazuta din drepturile parintesti. In lipsa tatalui, fetita ar putea ajunge la rude sau intr-un centru de plasament.

Un bebelus de 3 luni, din judetul Botosani, a ajuns in stare grava la spital dupa ce-a fost hranit cu gris cu lapte

Bebelusul in varsta de 3 luni din localitatea Manoleasa, judetul Botosani, a fost hranit de mama sa cu gris cu lapte. Femeia care l-a adus pe lume are doar 18 ani si nu a stiut cum sa-si ingrijeasca nou-nascutul.

La nastere copilasul a avut 3,6 kilograme, iar dupa 3 luni, cand a ajuns la spital, avea cu greutate cu 300 de grame mai mica. Citeste stirea in intregime AICI.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

18 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni