Știri externe

Un bărbat singur a adoptat un băiețel din Cambodgia și l-a susținut până a devenit campion olimpic | Demamici.ro

Un bărbat singur a adoptat un băiețel din Cambodgia și l-a susținut până a devenit campion olimpic. Jordan Windle, 22 de ani, este campion la sărituri în apă, iar povestea lui a impresionat o lume întreagă.

La 18 luni, Jordan a fost adoptat de Jerry Windle dintr-un orfelinat din Cambodgia. Era un copil fragil, malnutrit, cu o sănătate șubredă. Jerry își dorea foarte mult să devină tată, însă din cauza orientării sale sexuale, adopția nu era un lucru realizabil pentru el, în Florida, Statele Unite ale Americii. Așadar, bărbatul s-a orientat spre adopția internațională.

„Existau foarte multe preconcepții cum că o persoană gay nu poate fi părinte. Până și apropiați, oameni care mă iubeau, mi-au spus că nu am cum să fiu tată dacă sunt gay”, a declarat Jerry Windle pentru Today. În acea perioadă, bărbatul locuia în Florida care în 1977 a devenit primul stat care a interzis adopțiile pentru persoanele gay.

Într-o zi, Jerry a citit într-un ziar povestea unui bărbat care a adoptat un copil din Cambodgia. A sunat la serviciile de adopție și a aflat că este posibil să adopte în calitate de tată singur. Așadar, bărbatul a zburat jumătate de lume pentru a ajunge la orfelinatul din Cambodgia. Când a ajuns în instituție și l-a văzut pe Jordan pentru prima dată a știut că el îi este destinat să îi fie fiu.

„Avea aproape 2 ani, dar cântărea 7,2 kg. Nu știam dacă va supraviețui. I-am promis chiar atunci că voi face tot ce ține de mine, tot ce este omenește posibil pentru ca el să nu mai sufere vreodată. I-am promis că voi face orice sacrificiu e nevoie pentru ca el să beneficieze de toate oportunitățile pe care viața i le scoate în cale.”

Drumul celor doi nu a fost unul lin nici după ce procesul de adopție s-a încheiat. Jordan s-a lovit de multe prejudecăți și a fost agresat în școală de colegi din cauza rasei diferite și a faptului că tatăl său adoptiv avea o altă orientare sexuală. Cu toate acestea, dragostea necondiționată a lui Jerry și ambiția lui Jordan s-au dovedit mai puternice decât obstacolele care le-au apărut în cale.

„Fără sacrificiile pe care el le-a făcut pentru mine, fără dragostea și suportul său și fără tot timpul pe care mi l-a dedicat, nu aș fi fost aici astăzi. Îi datorez totul, toate realizările mele”, a adăugat Jordan Windle.

Realizările lui Jordan au început la vârsta de 7 ani când s-a înscris în tabăra acvatică de vară din Florida. Acolo l-a întâlnit pe Tim O’Brien, fiul unui campion olimpic și antrenor la sărituri în apă, Ron O’Brien. Încurajat de specialiștii care au spus că au văzut în el o înclinație pentru acest sport, Jordan a început antrenamentele. A muncit mult și a evoluat extrem de rapid. După doi ai a devenit campion național la juniori. La doar 12 ani a devenit cea mai tânără persoană care s-a calificat la preliminariile jocurilor olimpice.

La 16 ani, Jordan s-a întors în țara în care s-a născut. În Cambodgia a fost primit ca un adevărat erou național. Astăzi, băiețelul abandonat în orfelinat a ajuns să facă parte din echipa de sărituri în apă a Statelor Unite și să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Tatăl său i-a vorbit frumos despre originea și rădăcinile sale. L-a învățat despre Cambodgia, oamenii și cultura țării în care s-a născut. Recent, tânărul și-a tatuat pe braț steagul cambodgian, în semn de respect și iubire pentru originile sale.

Jordan Pisey Windle a ajuns la orfelinat când avea un an

Năcut la data de 13 noiembrie 1998, în Sihanouk Ville, Cambodgia, Jordan Pisey Windle a fost plasat în Centrul vocațional pentru femei și copii din Chom Chao când avea doar 12 luni. Aici a primit prenumele de Pisey din partea bonelor de la orfelinat.

„Micuț drag” l-a botezat personalul care s-a ocupat de el. La jumătate de an după ce a ajuns la orfelinat, în viața micuțului cambodgian a apărut Jerry Windle, bărbat singur care își dorea să devină părinte. Cei doi s-au înțeles din primele momente petrecute împreună, s-au susținut și au evoluat profitând de toate șansele pe care viața le-a scos în cale.

Vezi si: Horia Brenciu, declarații emoționante despre băiețelul pe care l-a adoptat. Mama lui biologică era minoră și voia să avorteze | Demamici.ro

Vezi si: Cum arată acum fetița de etnie romă adoptată de Dana Nălbaru și Dragoș Bucur | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o oră

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni