Mămici și tătici celebri

Cabral și Andreea Ibacka au ales un prenume inedit pentru băiețelul lor | Demamici.ro

Cabral și Andreea Ibacka au ales un prenume inedit pentru băiețelul lor. Cabral și Andreea Ibacka au sărbătorit primul Crăciun în patru, iar sărbătorile au fost cu adevărat magice.

În urmă cu trei luni, Andreea Ibacka aducea pe lume un băiețel perfect sănătos, cel de-al doilea copil al lor și totodată primul fiu al prezentatorului TV.

Deși obișnuiesc să împărtășească multe momente speciale din viața lor de familie, de data aceasta, soții Ibacka au fost ceva mai reținuți. Au evitat să expună chipul juniorului familiei pe internet, și inclusiv prenumele a fost ținut în mare secret.

Mulți fani s-au întrebat ce alegere vor face cei doi în privința prenumelui, mai ales că pentru prima lor fetiță au făcut o alegere unică în România, micuța primind un prenume cu origini japoneze: Namiko.

Cabral și Andreea Ibacka au ales un prenume inedit pentru băiețelul lor

Totuși, de Sărbători, Andreea Ibacka a dezvăluit prenumele, iar alegerea a fost surprinzătoare și de data aceasta. Urmăritorii au aflat prenumele băiețelului de pe Instagram după ce actrița a postat o fotografie cu două globuri inscripționate cu prenumele copiilor. Pe unul era scris Namiko, iar pe cel de-al doilea, Tiago.

„Primul nume este Inoke. Al doilea este Namiko. Al treilea… e Tiago. Mă rog, voi îl știți drept Leagăn”, a transmis și Cabral.

Cei doi soți au ales un nume de origine portugheză pentru băiețelul lor, care în ultimii ani a început să capete popularitate în România.

Tiago este un prenume tot mai îndrăgit de vedete. Cel mai tânăr membru al familiei Mutu îl poartă. Juniorul lui Adrian Mutu și al Sandrei Mutu a fost botezat cu prenumele de origini portugheze. De asemenea, fiul lui Dani Oțil și al Gabrielei Prisăcariu a fost numit Luca Tiago.

Tiago înseamnă Iacob, acest nume fiind purtat de un personaj biblic, fiul lui Isac si al Rebecai. Numele își are originea din elementul „akeb’ – călcâi și înseamnă a înlocui, care vine din urmă, care e născut după fratele său. Mai mult, potrivit site-urilor de specialitate, o altă variantă de interpretare a numelui este aproprierea de cuvântul arab „jakub’ – cocoș de munte, radicalul „kb’ fiind interpretat ca „a apăra’, „a proteja’ și numele ar semnifica „Dumnezeu a apărat’.

Inoke, prima fiică a lui Cabral, a ales numele pentru surioara ei mai mică

Inoke este primul copil al lui Cabral, din căsnicia cu Luana Ibacka. Tânăra, în vârstă de 19 ani, are o relație apropiată cu tatăl ei și actuala lui soție, Andreea Ibacka.

Mai mult, ea a fost și cea care s-a implicat în alegerea prenumelui fetiței pe care Cabral o are cu Andreea Ibacka, iar dezvăluirea a fost făcută chiar de actriță.

„Alegerea unui prenume pentru fetița noastră a adus multă presiune pe umerii noștri de părinți. 🙂

Și cu toate că am simțit de la începutul sarcinii cât de important este să-i găsim un nume care s-o definească până la adânci bătrâneți (drept dovadă am și demarat căutările devreme), am ajuns s-o cunoaștem (9 luni mai târziu) și s-o strigăm „fetița”. Sau „Petunia”, pe numele de cod.

Și-ți recunosc că am pornit la drum cu așteptarea că voi simți din prima clipă atunci când voi fi găsit prenumele perfect. De la prima auzire, de la prima vedere, cam acesta ar fi fost planul.

Așa se face că ne-am hotărât asupra prenumelui abia după ce am născut. Cu toate că sugestia venise de ceva vreme de la Inoke, sora mai mare. Acestea fiind spuse, vorba americanului, NAMIKO IBACKA is in the house începând de luna aceasta. Namiko, „copilul valurilor”, un nume de origine japoneză.

Copilul nostru iubit care, deloc întâmplător, a iubit apa de la prima atingere.

Un nume rar întâlnit pe meleagurile noastre, ce s-ar putea să te surprindă în primă instanță. Asta înainte să te cucerească, așa cum a făcut și cu noi.”, povestea Andreea Ibacka imediat după prima ei naștere.

Vezi si: Cabral suferă de Sindromul picioarelor neliniștite. Namiko s-ar putea să fi moștenit boala tatălui său: „Am văzut mișcările pe care le face!” | Demamici.ro

Vezi si: Andreea Ibacka, de 3 ani mămică: „Acum fix 3 ani ne-a ales pe mine și Cabral să-i fim părinți” | Demamici.ro

Vezi si: Povestea neștiută a Andreei Ibacka. A fost la un pas să nască prematur la 27 de săptămâni de sarcină | Demamici.ro

Vezi si: Andreea Ibacka, primele declarații după naștere: „Este un băiețel super cuminte. Nu știu cu cine seamănă” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni