Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii pentru ca a stat prea mult la toaleta | Demamici.ro

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii. Un secret bine pastrat zeci de ani a iesit la iveala, zguduind sistemul de invatamant din Scotia. Aldo Moroni avea 7 anisori (in 1980) cand s-a stins din cauza unei pedepse aplicata de Fratele Germanus, pe numele sau real David McKell.

Copilul a fost omorat la „St Columba’s College”, o scoala catolica de renume, relateaza Daily Mail. O ancheta demarata de „The Scottish Child Abuse Inquiry (SCAI)” a scos la iveala faptul ca baiatul a fost omorat in bataie pentru ca ar fi stat prea mult timp la toaleta.

Edward, fost elev la aceeasi scoala, astazi in varsta de 64 de ani, a confirmat ca Aldo a murit dupa ce Fratele Germanus l-a batut. Mai mult decat atat, barbatul a marturisit ca si el a fost abuzat sexual de acelasi cadru didactic de zeci de ori, tot in acea perioada.

„Aldo Moroni, un baietel, a primit o bataie sora cu moartea pentru ca a stat prea mult timp la toaleta. Se auzeau tipete, iar urmatorul lucru pe care ni-l amintim este ca a venit o ambulanta. A urmat inmormantarea in Dunoon. Aldo murise”.

Un baietel de 7 ani a murit dupa ce a fost batut de personalul scolii

Ca adult, Edward a raportat conducerii „St Columba” ororile la care a fost supus de catre McKell. A marturisit ca a trait in frica si teroare din cauza „Fratelui pedofil”. Edward a povestit cum barbatul il trezea in miezul noptii si il obliga sa ia parte la un fel de ritual bizar.

Il punea sa se catare sa-i dea o geanta din piele neagra, apoi, cand cobora ii spunea ca s-a murdarit si il obliga sa-si dea jos pijamalele sa se spele inainte sa-l abuzeze. „Plangeam, iar asta nu-i placea. Imi spunea ca voi primi inca o palma pentru ca plang. Eram ca o statuie… nici nu mai putea vorbi”, isi aminteste Edward despre perioada care i-a marcat intreaga viata.

Un alt Frate, pe nume Ronnie McEwan i-a spus lui Edward ca un alt baiat, cu 10 ani mai mic decat el, a fost abuzat de acelasi Frate Germanus. McKell a murit in 1998, dar ancheta cu privire la ororile petrecute in scoala catolica continua.

Share

Articole recente

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

4 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

5 zile

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

6 zile

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

6 zile

Dermatita atopică – ce este, cum se manifestă și care este tratamentul? Interviu cu Dr Monica Dima | Demamici.ro

Dermatita atopică este o afecțiune cronică a pielii, care se manifestă adesea prin uscăciune, înroșire,…

o săptămână

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Ce semnificație au | Demamici.ro

De ce Laura Cosoi a ales doar prenume din patru litere pentru fetițele ei? Laura…

o săptămână