Un baietel cu sindromul Down isi linisteste fratiorul care plangea neconsolat VIDEO | Demamici.ro

Un baietel cu sindromul Down isi linisteste fratiorul care plangea neconsolat. Un bebelus plangea neconsolat, iar mamica nu mai stia cum sa-l calmeze. A crezut ca micutul are colici si a inceput sa-i maseze burtica.

Baietelul mai mare, bolnav de sindromul Down, nu a mai suportat sa auda plansetele neconsolate ale fratiorului sau.

I-a cerut voie mamei sa-l ia in brate. Din momentul in care l-a simtit aproape, copilasul s-a oprit din plans si s-a calmat ca prin minune. Mama, surprinsa de „magia” reusita de Welles, i-a filmat pe cei doi si a distribuit video-ul pe o pagina de Facebook.

Un baietel cu sindromul Down isi linisteste fratiorul care plangea neconsolat

„Nu reuseam sa-l linistesc pe bebe Alek sub nicio forma. Welles s-a urcat pe canapea si a spus: „mama… bebe?” cu bratele intinse spre el. In acel moment credeam ca bebelusul are colici si il masam pe burtica, insa am decis sa-l las pe Welles sa-l tina putin in brate.

Spre surprinderea mea, din momentul in care l-a atins, bebele s-a calmat. Welles l-a imbratisat, l-a privit cu dragoste si si-a luat job-ul de „baby whisperer” foarte in serios. Stam si ma uitam si ma gandeam: Doamne, copilul asta chiar e magic”, a scris mama copilasului cu sindromul Down in dreptul video-ului.

Un copil cu sindromul Down aduce in viata parintilor o bucurie speciala

„Mereu ma intreb ce parere as fi avut daca in timpul sarcinii as fi vazut fotografia asta, cu felul in care arata bebelusul pe care il purtam in burta. In loc sa ma gandesc la cromozomul in plus in ziua nasterii… cu siguranta nu as mai fi fost la fel de speriata.

Haideti sa uitam de frunzele care isi schimba culoarea, de aerul mai aspru si de mirosurile de toamna… octombrie este cea mai buna luna pentru ca este luna in care se doreste cresterea constientizarii cu privire la sindromul Down. Feed-ul meu este plin de fotografii cu micutii cu extra-cromozomi.”

Vezi si: O fetita cu sindromul Down a fost adoptata de un tata singur dupa ce 20 de familii au respins-o | Demamici.ro

Ce este sindromul Down?

Sindromul Down este o disfunctionalitate cromozomiala. Copilul se naste cu 47 de cromozomi, in loc de 46. Sindromul Down apare la circa 650-1000 de nasteri. In anul 2018, in Romania s-au nascut 4550 de copii cu sindrom Down.

In general, persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune pot avea multiple probleme de sanatate. Copilului ii este afectata dezvoltarea motorie, dar si cea cognitiva.


Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni