Somnul la bebelusi. 12 sfaturi de aur care te vor ajuta sa adormi copilul repede | Demamici.ro

Somnul la bebelusi. 12 sfaturi care te vor ajuta sa adormi copilul repede. Somnul la bebelusi este una dintre provocarile maternitatii. In primele luni de viata, copilul va dormi in reprize, de multe ori cu greu, iar acest lucru va da peste cap si programul de somn al parintilor.

Noptile nedormite insotite de plansete care par sa nu se mai termine pot afecta psihicul mamicii.

Iata, asadar, 12 sfaturi de aur care te vor ajuta sa adormi copilul repede. De la parinti experimentati, catre parintii aflati la inceput de drum.

1. Investeste in niste draperii groase. Lumina sau mai bine spus, absenta ei, este un factor cheie in stimularea unui somn de calitate. Chiar daca nu vei avea nevoie de ele in primele saptamani de la nastere, iti vor fi utile mai tarziu.

2. Fa-i masaj copilului. Maseaza-i cu blandete zona pieptului, iar acest lucru il va relaxa. Daca este agitat, fa-i masaj la fata, cu miscari usoare, circulare. Multi parinti au reusit astfel sa isi linisteasca bebelusul si sa-l adoarma imediat.

3. Scapa de zgomotul enervant al usilor din casa. Poti incerca sa atasezi un elastic gros de ambele clante. Cand vei inchide usa, nu se va mai auzi acel „click”, care poate deranja somnul la bebelusi.

4. Asigura-te ca e momentul potrivit sa-l muti in patut. Altfel, risti sa il trezesti. Uita-te la ochii lui. Daca arata de parca si-ar da ochii peste cap, inseamna ca se afla in starea de somn adanc. Apoi, ridica-i unul dintre brate si lasa-l usor sa cada. Daca copilul nu are nicio reactie, inseamna ca e totul in regula si il poti muta in patut.

5. Stai langa bebelus atunci cand se trezeste. Acest lucru se aplica mai ales nou-nascutilor. In primele 4 luni de viata, bebelusii stau trezi in intervale de 30-60 de minute. Imediat cum dau semne de oboseala, poti incepe sa ii adormi.

Somnul la bebelusi. 12 sfaturi care te vor ajuta sa adormi copilul repede

6. Schimba scutecul copilului inainte de somnul de noapte. Acest lucru va diminua riscul sa se trezeasca la scurt timp dupa ce te-ai chinuit sa il adormi.

7. Hranirea in timpul noptii. Atunci cand il alaptezi noaptea, nu aprinde lumini puternice in casa. Incearca sa pastrezi in jurul tau o sursa de lumina difuza. Astfel, creierul bebelusului va fi mult mai pregatit sa se reintoarca la somn dupa ce a mancat.

8. Pune o sticla cu apa calda in patul copilului. Acest lucru va face ca transferul de la caldura din bratele tale, la cea din patut, sa fie mai putin sesizabila.

9. Nou nascutii sunt programati sa doarma in ritm circadian. Adica, sa se trezeasca in toiul noptii. Oricat te-ai stradui, trebuie sa intelegi ca nu poti schimba acest lucru. Poti doar sa te ajustezi. Este bine sa vorbesti cu partenerul tau, sa dormiti in ture, astfel incat sa va puteti ocupa amandoi in mod egal de copil.

10. Daca bebelusul doarme la tine in camera, ia-ti niste masuri de siguranta. Foloseste „zgomot alb” ca fundal, menit sa il relaxeze pe cel mic. Daca vrei sa te ridici din pat, copilul va sesiza mai putin miscarile tale.

11. Nu adormi cu copilul in brate. Daca vrei sa il asezi undeva, asigura-te ca e un loc sigur (mai ales daca ai si animale de companie). Nu te feri sa il asezi in patut, de teama ca s-ar putea trezi.

12. Bucura-te de reprizele scurte de somn din timpul zilei. Iti vor oferi luxul de a iesi la plimbare, alaturi de bebe. In timp ce el va dormi, tu te vei putea bucura de o cafea intr-un parc. Tine minte, va urma o perioada de 3 ani in care nu vei mai avea atat de multa libertate sa te bucuri de momentele tale cu tine, iar juniorul te va tine in priza ca la maraton.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni