Trei cazuri noi de bebelusi infectati cu stafilococ auriu. Copiii s-au nascut in Maternitatea Giulesti | Demamici.ro

Trei bebelusi care s-au nascut in Maternitatea Giulesti au fost depistati cu infectii nosocomiale, mai exact cu stafilococul auriu. Doi dintre copii s-au nascut in Maternitatea Giulesti (Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sirbu”) pe 23 si 24 aprilie, iar celalalt a venit pe lume in luna martie.

Micutii au fost externati din Maternitatea Giulesti, insa au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala. Aici s-a depistat ca au fost infectati cu stafilococ auriu. Din fericire, starea copiilor este una buna.

Un singur bebelus mai este internat, el avand probleme respiratorii. Ceilalti doi copii au avut doar manifestari cutanate si au fost trimisi acasa dupa 2-3 zile de spitalizare.

Directia de Sanatate Publica si Inspectia Sanitara fac deja investigatii. Deocamdata nu exista certitudinea ca stafilococul a fost contractat din Maternitatea Giulesti.

Cele 3 cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu vin la cateva luni distanta de la scandalul din Maternitatea Giulesti din decembrie 2018. 34 de copii au fost descoperiti cu stafilococ auriu in acea perioada, iar maternitatea a fost inchisa pentru a se face curatenie si dezinfectie. Ramane de vazut care va fi rezultatul anchetei facuta de Directia de Sanatate Publica.

Ce este stafilococul auriu

Stafilococul auriu este o bacterie des intalnita. 30% din populatia lumii este purtatoare a stafilococului auriu. De regula aceasta se regaseste in cavitatea nazala si piele si este responsabila pentru producerea unor infectii, sinuzite sau pneumonii.

In cazul bebelusilor nascuti prematuri, stafilococul auriu este foarte periculos intrucat poate provoca septicemie. Sunt persoane purtatoare care nu sunt afectate deloc de microb.

Stafilococul auriu foarte fi transmis foarte usor prin stranut sau prin tuse, motiv pentru care, pentru evitarea contaminarii, este foarte importanta respectarea riguroasa a regulilor de igiena.

sursa: Stirile PRO TV

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni