Copii, umiliti la o cresa din Navodari. Ingrijitoarele i-au pus sa sa spele cu apa din toaleta – inregistrare AUDIO | Demamici.ro

Ingrijitoarele de la o cresa din Navodari au fost acuzate de abuz verbal si fizic de catre parintii unora dintre copilasii inscrisi in unitatea de invatamant.

Comportamentul indoielnic al personalului a iesit la iveala dupa ce un parinte a montat un sistem de inregistrare audio si a surprins discutiile dintre angajatele cresei si micuti. Speriati de ce se petrece in unitatea de invatamant prescolar, oamenii au alertat Politia care a demarat o ancheta.

Inregistrarea audio, lunga de o ora, a surprins tipetele, amenintarile si abuzurile facute de ingrijitoare asupra copiilor. Tonul, vorbele folosite si posibilele corectii fizice aplicate i-au ingrozit pe parinti. Copiii sunt jigniti, umiliti, pusi sa se spele pe fata cu apa din toaleta, amenintati si bruscati.

„Dă pe faţă cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă, te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!”

„Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge, şi umflatul ăsta se ia după ea.”

Parintii banuiau ca ceva se intampla la cresa intrucat copiii incepeau sa planga din senin cand erau acasa si pareau speriati. Atunci au decis sa monteze dispozitivul cu ajutorul caruia au fost demascate angajatele cresei.

„Nu mai foloseşte oliţa, este speriat complet, se aude şi pe înregistrare la un moment dat îi spune să stea pe oliţa şi vreau să cred că nu a fost bătut, bruscat a fost pentru că se aude “Au” şi băiatul începe să plângă şi striga <Mami, nu vreau, nu vreau>”, a declarat Raluca Corbea, mama unuia dintre copiii abuzati pentru stirileprotv.ro.

„Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă”, a declarat mama unei fetite.

Autoritatile ancheteaza cazul. „Colegii mei fac cercetări şi se fac toate demersurile pentru lămurirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat Andreea Munteanu, purtator de cuvant al IPJ Constanța.

Cazul de la cresa din Navodari vine la 5 ani dupa un alt caz revoltator din judetul Constanta cand ingrijitoarele au fost acuzate ca abuzau copiii. Femeile le dadeau vin pentru a-si culca si cafea pentru a-i trezi.

Totul s-a intamplat la o gradinita privata. Directoarea unitatii de invatamant si 5 educatoare au fost condamnate la inchisoare cu suspendare.

Poti asculta o parte din inregistrarea audio AICI!

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

4 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni