Educație

E mai greu sa stai cu copilul acasa decat sa te duci la munca – spun studiile | Demamici.ro

Un nou studiu din Mare Britanie arata ca este mai dificil sa te ocupi de copil acasa decat sa mergi la munca.

Studiul a fost realizat la nivel national la propunerea companiei „Aveeno” (care este specializata in produse pentru ingrijirea bebelusilor) si i-a vizat pe cei care au devenit parinti pentru prima data (1500 de persoane).

Se pare ca peste jumatate dintre ei au spus ca atunci cand ai un copil este o munca foarte grea (mult mai grea decat un job full-time), iar 20% dintre acestia au spus ca este un demers „cu adevarat dificil”.

Studiile indica ca este mai greu sa stai cu copilul acasa

Astfel, toate persoanele care au participat la studiu au spus cu sinceritate cu ce se confrunta in noua viata de parinte, iar jumatate dintre mame au spus ca n-ar face fata fara ajutorul propriilor mame.

In plus, parintii chiar au venit cu argumente conform carora nu mai puteau sa-si desfasoare ca de obicei activitatile din viata de zi cu zi.

22% dintre ei au afirmat ca le este greu sa termine de baut o ceasca de ceai, 33% au spus ca mananca atunci cand apuca, 19% au spus ca se uita rareori la televizor, iar 38% au explicat ca nici nu mai pot merge in liniste la baie.

Atunci cand vorbim despre viata de familie de dupa nasterea copilului, 48% dintre parinti au spus ca experienta de intregire a familiei este grozava, iar 32% considerau ca au sperat ca isi vor distribui sarcinile echitabil (cate 50% fiecare).

Tot acelasi studiu a aratat ca grijile se schimba radical dupa nasterea copilului: 27% au spus ca dezvoltarea copilului e principala preocupare, 22% au spus ca hranirea copilului este cea mai importanta, in timp de 9% au pomenit de importanta somnului.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

23 de ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni