Fumatul, interzis in masinile in care se afla minori sau femei insarcinate – proiect de lege | Demamici.ro

Un nou proiect legislativ, care are in prim plan adoptarea de masuri impotriva fumatului, a starnit controverse in mediul politic. Proiectul de lege anti-tutun prevede ca reclamele la tigari si sponsorizarea produselor din tutun sa fie interzise. Deputatul URS Tudor Pop a venit cu initiativa care a starnit o adevarata furtuna politica.

„Am semnat o initiativa prin care mutam practic tutunul si produsele asociate din supermarketuri in tutungerii, asa cum se practica de mult in tari civilizate, tari spre care uneori ne uitam cu admiratie.

O initiativa prin care asociem dispozitivele cu vaporizator cu produsele din tutun, dupa cum e si normal, o initiativa prin care interzicem fumatul in parcuri si in masinile in care se afla minori si femei insarcinate.

Prin care impiedicam expunerea copiilor la orice mesaj publicitar legat de tutun si permitem asta doar acolo unde stim sigur ca intra doar consumatorii adulti ai acestor produse”, a scris pe Facebook deputatul Tudor Pop. potrivit mediafax.ro.

Pentru ca proiectul de lege a starnit un val de reactii negative, deputatul Tudor Pop a venit cu lamuriri suplimentare

„In fiecare zi, in Romania mor 100 de oameni din cauza fumatului. Tot aici, copiii incep sa fumeze de la 13 ani. Si sunt victime circumstantiale, evitabile. Sunt studii documentate.

Suntem o tara care arata ingrozitor in toate barometrele europene. Campioni la morti evitabile, la mortalitate infantila, la consum de alcool pe cap de locuitor, la mame adolescente, la educatie sanitara, la tot, absolut tot. Aici suntem, iar tabloul e un cosmar.

Vreau sa facem in asa fel incat sa lasam macar generatiilor viitoare o sansa mai buna la sanatate. E un proiect care tine de preventie. Nu putem sa negociem sanatatea copiilor nostri”, a declarat deputatul Tudor Pop pentru ziare.com.

Fumatul, interzis in masina in care se afla minori sau femei insarcinate

„Initiativa prevede mutarea tigarilor si produselor asociate din supermarketuri in tutungerii, o masura pe care o consider normala si care se aplica deja in foarte multe tari din lume. Altfel, poti sa-ti cumperi si sa fumezi linistit. Acasa, pe strada, la terasa. Pe banca in parc. Si la tine in masina, daca n-ai minori langa tine sau o femeie insarcinata.

La noi se fumeaza uneori si cu trei copii in masina. Sigur, nu-mi inchipui ca vor curge amenzi pe tema asta, dar sper ca macar asa parintii sa ia in considerare sanatatea propriilor copii. Aceeasi logica se aplica si fumatului in parc, dar numai langa locurile de joaca”, a adaugat Tudor Pop.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni