Sarcină rară cu tripleți identici: „Astfel de copii se nasc o dată la 200 de milioane de cazuri” | Demamici.ro

Sarcină rară cu tripleți identici: „Astfel de copii se nasc o dată la 200 de milioane de cazuri”. Au împărțit același uter și sunt frați identici, însă povestea tripleților speciali din comitatul Chesire, Anglia, nu se oprește aici.

Gina și soțul ei, Craig Dewdney, au sărbătorit de curând aniversarea de 1 an a celor trei băieței ai lor, iar privind în urmă, venirea lor pe lume a fost o aventură cu totul specială. După ce s-au născut, cei trei bebeluși au petrecut 6 săptămâni în spital, înainte de a fi aduși acasă.

Au trecut cu bine de primul an de viață, dar și de atenția primită din partea presei, fiind considerați un caz aparte, datorită modului în care au venit pe lume.

Încă de când a aflat că este însărcinată, Gina Dewdney a simțit că ar putea fi mamă de gemeni. O ecografie ulterioară, avea să confirme cei doi bebeluși pe care îi intuise, dar și apariția unei alte inimioare, cea de-a treia.

Sarcina Ginei i-a surprins și pe medici, mai ales că bebelușii au fost concepuți natural.

Sarcină rară cu tripleți identici

„Medicul care mi-a făcut ecografia ne-a spus că în 25 de ani nu a mai văzut tripleți concepuți pe cale naturală, iar ai mei împărțeau și aceeași placentă, ceea ce este un fenomen foarte rar întâlnit”.

Micuții Jimmy, Jensen și Jaxon au fost primiți pe lume cu mare alai la maternitatea la care s-au născut. Tripleții concepuți pe cale naturală, identici, și care au împărțit aceeași placentă în uter, reprezintă un fenomen extrem de rar.

„Astfel de copii se nasc o dată la 200 de milioane de cazuri”, spun specialiștii.

Pentru mama copiilor, cele trei minuni sunt pur și simplu universul ei, un univers cu care încă încearcă să se acomodeze. Stabilirea unei rutine bine pusă la punct a fost esențială pentru organizarea în jurul copiilor.

Craig, tatăl copiilor, este și el implicat chiar și în procesul de alăptare.

„Alăptatul e interesant la noi. Eu fac curat prin jurul lor în timp ce Gina îi alăptează, iar dacă îi hrănește cu biberonul pe doi dintre ei, eu mă ocup de al treilea. Găsim mereu moduri noi de face echipă împreună în jurul copiilor”, a spus el.

Însă uneori, mămica se descurcă și singură cu hrănitul celor trei bebeluși. Într-o fotografie postată pe pagina lor de Instagram, Gina reușește performanța să-i hrănească cu două mâini și…un picior!

Pentru mama tripleților, o zi obișnuită pare de trei ori mai grea decât cea a unei mame cu un singur copil. Și, deși e greu, nu ar schimba cu nimic situația.

„Să fiu mamă e cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat. E cel mai greu job, însă totodată îl ador, chiar și când am parte de nopți nedormite sau vizite la spital”, a spus mămica.

Cuplul are și o pagină de Instagram – Cheshire Triplets, unde sunt împărtășite online frânturi din viețile lor alături de copii.

„Primesc mesaje de la oameni din întreaga lume care au și ei gemeni sau tripleți. Mulți pur și simplu vor să afle idei și sugestii despre cum să-ți ușurezi munca, atunci când ai cel puțin doi copii, chestiuni de organizare etc”.

Vezi și: O mamă a adus pe lume tripleți cu adevărat speciali: „Astfel de cazuri apar o dată la un milion” | Demamici.ro

Vezi și: O mamă de 25 de ani a născut 9 copii odată. Singurii nanopleți din lume au împlinit 1 an de viață: „Au toți personalități atât de diferite” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

14 minute

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

6 zile

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână