Știri interne

Tragedie cumplită! Un baiat de 11 ani a murit, după ce s-a înecat cu un capac în timp ce îşi umfla roţile de la bicicletă | Demamici.ro

S-a înecat cu un capac. Tragedie cumplită în județul Cluj! Un baiat de 11 ani a murit, după ce s-a înecat cu un capac în timp ce îşi umfla roţile de la bicicletă!

Cumplitul incident a avut loc în comuna Bobâlna din județul Cluj, în urmă cu câteva zile. Atunci, băiatul încerca să își umfle roțile de la bicicletă când a aspirat un capac și a intrat imediat în șoc respirator.

S-a înecat cu un capac. Un baiat de 11 ani a murit, după ce s-a înecat cu un capac în timp ce îşi umfla roţile de la bicicletă

Tatăl copilului i-a acordat primul ajutor, iar apoi băiatul a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Ulterior, el a fost dus la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj, unde a fost operat și astfel medicii au reușit să-i scoată obiectul din plămâni. Din păcate, copilul a intrat în moarte cerebrală, iar la câteva zile distanță după operație, organismul copilului a cedat și medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Nu este prima tragedie de acest fel din România

Din nefericire, această tragedie nu este prima din România. Anul trecut, o fată de 14 ani, tot din județul Cluj murit după ce s-a înecat cu un jeleu în timp ce se afla la școală.

Incidentul s-a petrecut la școala gimnazială din localitatea Geaca și din nefericire, nimeni nu a acționat prin manevra Heimlich, ca să încerce să o salveze. Într-una din pauze, fata mânca un jeleu, iar cadrele didactice au observat brusc cum eleva încerca să bea apă și că se prăbușea chiar sub ochii lor.

Fata a intrat în stop cardio-respirator și, potrivit declarațiilor făcute de medici, în cazul ei, s-a pierdut timp prețios până la sosirea ambulanței.

„S-a intervenit imediat, a fost sunat și medicul din comună, s-a sunat și la SMURD. Au reușit să îi elibereze căile respiratorii și să îi aplice manevre de resuscitare. A fost transportată cu elicopterul SMURD la UPU Copii Cluj”, a spus Marinela Marc, șeful ISJ Culj, care a pledat pentru cursuri de acordare a primului ajutor în școli.

Pneumonia de aspirație nu este același lucru cu un caz de înec cu alimente când se blochează căile respiratorii.

Pneumonia prin aspirație este o inflamație a plămânilor copilului. Este posibil să se fi întâmplat după ce copilul a inspirat (a aspirat) o substanță străină. Aceasta ar putea fi alimente, lichide, vărsături sau mucus. Aspirația este atunci când ceva intră accidental în căile respiratorii sau în plămâni. Pot fi alimente, lichide sau alte materiale. Acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate, cum ar fi pneumonia.

Alimente cu risc de înec la copii

În cazul copiilor mici, specialiştii recomandă prudenţă pâna la vârsta de 4-5 ani în ceea ce priveşte oferirea de alimente cu risc de înec.

Alimentele rotunde întregi: roșii cherry, struguri, fructe de pădure, cireșe, măsline, căpșuni, rodie.

Pentru a evita orice risc și pentru ca cel mic să se poată bucura de nutruenții din aceste alimente, le puteți oferi zdrobite sau tăiate în bucăți mici, fără semințe, sâmburi sau părți dure.

De exemplu, strugurii se pot oferi copilului mic tăiați vertical, în mai multe bucăți și fără sâmburi sau coajă. La fel se va proceda și cu roșiile cherry sau cu căpșunile.

Alimentele care se pot rupe în bucăți mari și tari: mărul, castravetele, morcovul. Însă, pentru a le putea servi copilului mic, aceste alimente tari pot fi coapte sau fierte în aburi sau chiar rase. (Un mic dejun gustos și oferit copiilor în trecut era mărul ras cu biscuiți – în prezent medicii evită folosirea biscuiților în mesele bebelușilor, dar după un an sau doi, aceștia pot fi oferiți în cantități moderate).

Vezi și: Manevre de Prim Ajutor explicate de Dr. Mihai Craiu. „Ce facem dacă nu reușim manevra de dezobstrucție a căii aeriene și copilul devine inconștient?” | Demamici.ro

Vezi si: Masuri de prim ajutor pentru bebelusi! Manevrele care ii pot salva viata! EXEMPLIFICARE VIDEO

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

5 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni