Profesoara care predă, deși are cancer în stadiul patru: „Dacă n-aș face asta, m-aș simți și mai rău” | Demamici.ro

Profesoara care predă online, deși are cancer în stadiul patru: „Dacă n-aș face asta, m-aș simți și mai rău”. Simona Hanca are 53 de ani și jumătate din viață și-a petrecut-o în sălile de clasă, în fața elevilor.

A predat ani la rândul informatica și a continuat cursurile, chiar și după ce a fost diagnosticată cu cancer în stadiul patru.

Profesoara care predă online, deși are cancer în stadiul patru: „Dacă n-aș face asta, m-aș simți și mai rău”

„Uit de mine, de durere, de greață, de rău. Sunt acolo pentru elevi, asta am făcut o viață întreagă, e ceea ce iubesc”, potrivit Actual de Cluj.

Simona Hanca are 18 ore pe săptămână, pe care le predă acum online. Sunt zile în care stările de rău sunt atât de puternice, încât nici măcar nu se poate ridica din pat.

În astfel de zile, soțul ei, cel care îi este alături de 32 de ani, preia ora de curs și apare în locul ei în fața elevilor.

„Muream demult dacă nu era el. El e sufletul meu și mă ține în viață. Mă ia în brațe când mi-e rău, mă duce, mă spală, nu vă puteți imagina ce ajung să facă doi soți în ani de zile. Și cum suferința asta se transmite. El e sprijinul meu. El și Andra, fiica mea”, mai spune Simona.

Simona a fost diagnosticată cu cancer în 2017

În urmă cu 3 ani, Simona Hanca a fost diagnosticată cu cancer la colon: „Atunci am fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 și metastază la ficat, mai exact. Am început tratamentul aproape imediat: 4 ședințe de chimioterapie, 28 de ședințe de radioterapie și o primă operație în martie 2018; acest ciclu s-a încheiat cu încă 4 ședințe de chimioterapie după ce mi s-a îndepărtat colostoma”

Nici durerile și nici chimioterapia nu au făcut-o să renunțe la viața ei de profesoară. Și-a găsit motivația și speranța prin munca ei.

„Dacă n-aș face asta, m-aș simți și mai rău. Încă mai trag pentru că pot. (…) Nu am alternative, decât să fiu puternică. Eu sunt în zodia leu. Leii nu se dau bătuți cu una, cu două. O zi pentru mine înseamnă atunci când dimineața deschid ochii, mă rog, am un moment de meditație cu mine, apoi mă spăl și fac activități obișnuite în măsura în care se pot. (…)

Relația mea cu elevii este cât se poate de normală. Ei mă cunosc, știu ce probleme am, dar nu discutăm niciodată despre asta. E o oră firească, e ca și cum aș fi în fața lor. Nu mă compătimesc sau nu-mi zic . Îmi găsesc resurse să pot să stau în fața lor să facem treabă.

Îmi pregătesc lecțiile în avans. De exemplu, știu că urmează chimioterapia, iar lunea sunt praf și îmi pregătesc dinainte totul. Orele mă motivează. Sunt foarte multe momente când uit de mine, de durere, de greață, de rău.

Eu sunt acolo pentru ei, pentru elevi. E ceea ce am făcut o viață întreagă, ceea ce iubesc și ceea ce mă mână în luptă. Am predat online din martie încoace. Trag de mine cât mai pot. Sper la binele ăla, sa ne liniștim si noi”, a mai explicat Simona.

Cei care doresc să o ajute pe Simona cu o donație, o puteți face pe pe numele Simona Hanca în următoarele conturi:
CONT LEI: RO90BTRL01301201914477XX
CONT EUR: RO52BTRL06604201914477XX
Se poate dona și pe Facebook, accesând pagina „Împreună pentru Simona Hanca/ Together for Simona”

Vezi si: O profesoară are grijă de frățiorul nou născut al elevului său, în timp ce mama se reface după COVID-19 | Demamici.ro

Vezi si: Izolarea acasa. Cum sa ai o relatie buna cu copilul tau. Sfaturi de la dr. Cornelia Paraipain | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

6 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni