Anna, la 36 de ani, văduvă rămasă pe drumuri cu patru copii: „Plâng adesea noaptea când sunt singură și nimeni nu mă poate vedea” VIDEO | Demamici.ro

Anna, la 36 de ani, văduvă rămasă pe drumuri cu patru copii: „Plâng adesea noaptea când sunt singură și nimeni nu mă poate vedea”. Anna Toli a învățat să fie și mamă, și tată, pentru cei patru copii ai săi.

Lucrează ca femeie de serviciu la un cabinet medical și cea mai mare dorință a ei este să le poată oferi copiilor un cămin.

Anna împreună cu cei patru copii ai ei trăiesc în Grecia și au devenit peste noapte victimele unei economii prăbușite. Își imagina cu totul altfel viața de familie la vârsta de 36 de ani.

Totul s-a prăbușit în urmă cu patru ani, atunci când a rămas văduvă. Tatăl copiilor a murit în urma unui infarct. Avusese o mică afacere și a lăsat în urmă numai datorii.

În scurt timp, Anna și copiii – Artemis, Panagiotis, Lefteris și Samuel au rămas pe drumuri.

O femeie în vârstă, impresionată de povestea lor, le-a închiriat căsuța modestă în care au ajuns să locuiască, pentru suma de 50 de euro pe lună.

Anna, la 36 de ani, văduvă rămasă pe drumuri cu patru copii: „Plâng adesea noaptea când sunt singură și nimeni nu mă poate vedea”

„Casa nu avea încălzire, dar avea șoareci și gândaci care mișunau peste tot. Era umezeală și ploua înăuntru. E foarte greu să crești patru copii în astfel de condiții”, spune Anna Toli, potrivit digi24.ro.

Își dorește să le poată oferi mai mult copiilor, însă salariul primit abia îi ajunge de pe o zi pe alta.

„Plâng adesea noaptea când sunt singură și nimeni nu mă poate vedea. Nu vreau să afle copiii, chiar dacă înțeleg totul. Și ei trăiesc în aceleași condiții ca mine, dar trebuie să fiu puternică pentru a merge mai departe. Nu există altă cale. Sunt mamă și am responsabilități”, mărturisește Anna.

Copiii au fost nevoiți și ei să se maturizeze mult mai devreme. Gemenii au 11 ani, iar ceilalți doi frați mai mici au 8, respectiv, 5 ani. Au învățat singuri că trebuie să preia și ei o parte din responsabilități și să își ajute mama.

„Ne facem temele; avem note bune și învățăm din greu. Aș vrea să devin medic și să ajut oamenii”, spune Panagiotis.

Primul zâmbet al Annei, după o lungă perioadă de tristețe: „E ca un nou început”

Cazul mamei din Grecia rămasă singură cu patru copii a ajuns și în atenția unui binefăcător. Este vorba de austriacul Erwin Schrümpf, care a înființat Greece Aid, o asociație finanțată din donații.

Erwin și-a dorit să o ajute pe Anna și copiii ei, cu atât mai mult cu cât locuința în care stau nu este una deloc potrivită pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor.

Astfel, austriacul a găsit o locuință nouă pentru Anna și familia sa, iar Grecia Aid va plăti chiria de 300 de euro. În plus, Anna a fost acceptată la un curs de calificare pentru asistente medicale.

Veștile bune i-au adus lacrimi de fericire în ochi mamei.

„Sunt atât de fericită. Pentru prima dată după mult timp, simt din nou că are cineva grijă și de mine – cineva mă sprijină. Am pe cineva pe care mă pot baza. Nu mă mai simt atât de deznădăjduită legat de tot ce se întâmplă în viața mea. E ca un nou început”.

„Încercăm să le oferim burse tinerilor de perspectivă, inteligenți, astfel încât să aibă șansa la un viitor mai bun, să obțină un loc de muncă și, în cele din urmă, să fie pe picioarele lor”, a mai spus Erwin Schrümpf, fondator Greece Aid.

Vezi si: Operatia intrauterina. Oscar a fost operat de spina bifida. A primit sansa la viata inainte sa se nasca | Demamici.ro

Vezi si: O sarcina extrem de dificila, obtinuta miraculos la 41 de ani! Cristina C ne-a impartasit povestea ei | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

3 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

7 zile

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni