Sarcina

Pozitii de somn in sarcina. De ce e bine sa dormi pe partea stanga | Demamici.ro

Pozitii de somn in sarcina. De ce e bine sa dormi pe partea stanga. In asteptarea bebelusului, somnul poate deveni de multe ori chinuitor. Si, probabil cum ai observat sau urmeaza sa observi, nu emotiile sunt cele care nu te lasa sa inchizi un ochi noaptea.

Schimbarile hormonale, burta tot mai rotunda, durerile de spate si alte schimbari care se petrec cu corpul tau iti pot cauza un mare disconfort.

Specialistii recomanda mai multe pozitii de somn in sarcina. Sfatul general este sa incerci sa dormi pe partea stanga. Aceata pozitie creste cantitatea de sange si nutrienti care ajunge la placenta si, respectiv, la copil.

Pentru mai mult confort, pune o perna in dreptul spatelui si una in fata toracelui, ca elemente de sprijin. O a treia perna, tinuta intre picioare, te va ajuta sa dormi mult mai confortabil pe o parte.

Vezi si: De ce e important ca gravidele sa doarma si in timpul zilei? Explicatia stiintifica | Demamici.ro

Pozitii de somn in sarcina in functie de starea de rau resimtita

Daca te confrunti cu arsuri stomacale, mai ales in timpul noptii, este important sa iti sustii partea superioara a corpului cu perne. Evita sa stai intinsa complet pe saltea.

Durerile de spate pot fi si ele ameliorate daca dormi pe o parte si iti pozitionezi si o perna sub abdomen. In trimestrul al treilea de sarcina vei experimenta si dificultati de respiratie. Starea de disconfort va fi redusa daca dormi pe o parte, cu spatele sprijinit de perne.

De ce nu este bine sa dormi pe spate in sarcina

Dintre toate pozitiile de somn in sarcina, cea mai putin recomandata este cea in care stai intinsa pe spate.

Atunci cand alegi sa dormi pe spate, greutatea uterului tau preseaza o vena importanta. Aceasta vena este si cea care transporta sangele din partea inferioara a corpului catre inima.

Daca iti faci un obicei din adoptarea acestei posturi, pe termen indelungat vei ajunge sa resimti stari puternice de oboseala.

Vezi si: Primul an de maternitate: 10 lucruri de stiut | Demamici.ro

Dormitul pe spate va afecta si copilul, care ar putea sa nu primeasca suficient sange si nutrienti.

Desigur, nu e cazul sa te ingrijorezi daca adormi pe o parte si te trezesti pe spate. In timpul noptii este firesc sa iti schimbi de mai multe ori pozitia de somn, insa acest lucru nu va afecta copilul.

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

4 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o săptămână

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

o săptămână

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni