O romanca de 20 de ani, insarcinata, ii ajuta pe romanii din Italia loviti de coronavirus | Demamici.ro

O romanca de 20 de ani, insarcinata, ii ajuta pe romanii din Italia loviti de coronavirus. Ea este Maria Munteanu, o romanca in varsta de 20 de ani care urmeaza sa devina mama.

Desi mai are foarte putin timp pana sa nasca, Maria a sarit in ajutorul tuturor romanilor din Italia care s-au trezit pe drumuri, in urma pandemiei de coronavirus.

Tanara originara din Braila locuieste acum in Viano, o comuna din provincia Emilia-Romagna. Maria a studiat in Italia si a fost o perioada voluntar pe ambulanta.

Viitoarea mamica s-a oferit de data acesta sa ii ajute pe toti cei care au nevoie de ajutor.
Sute de romani si-au pierdut locul de munca din Italia si au ramas pe drumuri, dupa ce Peninsula a fost declarata in intregime zona rosie de coronavirus.

Prin intermediul retelelor de socializare, Maria Munteanu s-a oferit sa ofere adapost si, daca e posibil, chiar un loc de munca pentru romanii care au ramas in strada.

Vezi si: Tine copiii in casa, chiar daca vremea „te cheama” afara! Parcurile dintre blocuri – zone cu mare potential de incarcare virala | Demamici.ro

O romanca de 20 de ani, insarcinata, ii ajuta pe romanii din Italia loviti de coronavirus

„Noi stam langa Reggio Emilia, un pic mai in munte. Daca este cineva care nu are unde sta si noi putem ajuta o persoana, doua care au de suferit de pe urma acestei situatii pana ce se rezolva treaba… Am putea chiar si sa gasim vreun loc de munca daca este necasar! Nu stam minunat financiar, dar unde mananca doi pot manca si 4! Va rog nu imi mai vorbiti cu dumneavoastra. Am 20 de ani!”, a fost mesajul tinerei.

Vezi si: Copiii trebuie tinuti acasa, nu in mall-uri! Inchiderea scolilor nu inseamna vacanta | Demamici.ro

Tanara insarcinata a trecut si ea prin numeroase dificultati la inceputul vietii sale de imigrant. Plecarea din tara si adaptarea intr-un loc nou, strain, nu a fost usoara nici pentru ea si nici pentru sotul ei.

„Suntem singuri aici eu și soțul și știm cum e să fie greu, să nu ai o vorbă bună și un sprijin, iar cei ce sunt acum în anumite situații nu au nici aceste lucruri și nici un acoperiș deasupra capului,” spune Maria.

Desi urmeaza sa nasca intr-un moment de maxima alerta, la nivel global, dar in special in Italia, Maria incearca sa isi pastreze optimismul si abia asteapta sa isi tina in brate fetita.

„Am plâns destul. Mai trebuie să facem și haz de necaz un pic. Știu sigur că nu voi uita niciodată venirea pe lume a piticii noastre.”

Maria Munteanu s-a implicat si intr-o campanie adresata mamicilor

La doar 20 de ani, tanara viitoare mamica a inteles importanta sigurantei copilului si a pornit si o campanie de constientizare in randul mamicilor.

Prin intermediul retelelor de socializare, ea a incurajat toate mamele, dar si femeile insarcinate, sa stea in casa in aceasta perioada.

Alaturi de alte viitoare mamici, ele au desenat pe cartoane curcubee cu mesajele #noistamacasa si #totulvafibine, scrise in italiana, pe care le-au pus apoi in balcoane si la geamuri sau pe Facebook.

Vezi si: Dr. Mihai Craiu, sfaturi in contextul pandemiei de coronavirus: „Nu lasati copiii in grija la bunici!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

o zi

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână