Știri externe

Povestea gemenilor născuți în zile, luni și ani diferiți | Demamici.ro

Povestea gemenilor născuți în zile, luni și ani diferiți. Sună imposibil, nu? Gemenii Aylin Yolanda Trujillo și fratele ei Alfredo Antonio Trujillo au venit pe lume în noaptea de Revelion. Cu toate că au văzut lumina zilei la 15 minute distanță, copiii sunt născuți practic în zile, luni și ani diferiți. Alfredo s-a născut la 23:45 pe 31 decembrie 2021. La 15 minute ditanță, Aylin, sora sa, a fost scoasă din burta mamei. Micuța a venit pe lume la 00:00, iar în certificatul ei de naștere va fi trecută data de 01.01.2022, informează People.

Gemenii s-au născut la Centrul Medical Natividad din Salinas, California. Pe contul de Twitter al instituției medicale a fost publicat mesajul:

„La miezul nopții, Natividad a întâmpinat-o pe Aylin Yolanda Trujillo, primul copil din 2022 din această zonă! Fratele ei geamăn, Alfredo Antonio Trujillo, s-a născut cu 15 minute mai devreme, la 23:45, vineri, 31 decembrie, ceea ce înseamnă că zilele lor de naștere sunt în zile, luni și ani diferiți”.

Fatima Madrigal și Robert Trujillo din Greenfield, părinții gemenilor, mai au acasă trei copii, două fete și un băiat. Mama nu s-a așteptat nicio clipă ca nașterea gemenilor săi să fie una atât de rară. Șansele ca gemenii să vină pe lume în ani diferiți este de una la 2 milioane de nașteri.

„Pentru mine este o nebunie că sunt gemeni și au zile de naștere diferite. Am fost surprinsă și fericită că s-a întâmplat astfel”, a spus mama.

Vezi si: Credea ca este insarcinata cu cvintupleti, dar in ziua nasterii si mama si doctorii au avut parte de o surpriza. O astfel de sarcina apare o data la 5 miliarde| Demamici.ro

Ce trebuie sa stii despre sarcina gemelara

Fetusii pot fi monozigoti sau heterozigoti in sarcina cu gemeni. Atunci cand sunt monozigoti, acest lucru presupune ca provin din acelasi ou rezultat din fecundarea unui ovul de un singur spermatozoid. La randul lui, se imparte in doi sau mai multi embrioni in prima faza de dezvoltare.

In general, gemenii monozigoiti sunt de acelasi sex si au aceeasi grupa sanguina. In cele mai multe cazuri sunt identici, desi exista si exceptii.

Sarcinile gemelare monozigote pot aparea oricand si nu sunt influentate de istoricul familial in astfel de sarcini.

Sarcina gemelara cu heterozigoti apare atunci cand doua sau mai multe ovule sunt fecundate de spermatozoiti diferiti.

Astfel, fetusii care se dezvolta pot sa nu fie de acelasi sex si sa prezinte trasaturi fizice diferite. Astfel de sarcini tind sa apara in cazul femeilor cu un istoric familial de acest fel.

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

o săptămână

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

o săptămână