Știri externe

O femeie cu două utere a rămas însărcinată în același timp în ambele și a născut la 22 de săptămâni de sarcină | Demamici.ro

O femeie cu două utere a rămas însărcinată în același timp în ambele și a născut la 22 de săptămâni de sarcină. Megan Phipps, în vârstă de 24 de ani, a venit pe lume cu o anomalie congenitală rară numită uter didelf. La fătul de sex feminin, în momentul în care se formează uterul, inițial există două tuburi de dimensiuni mici (ductele lui Muller). Pe măsură ce sarcina avansează, iar fătul crește, tuburile ar trebui să se unească formând uterul, un organ cavitar singular. În momentul în care această fuziune a tuburilor nu se produce, ele se dezvoltă în două utere independente.

Femeia a mai avut două sarcini care s-au dezvoltat în uterul drept și credea că uterul stâng este „inactiv”. În 2021, Megan Phipps avea să afle că ambele utere erau funcționale când a rămas însărcinată cu gemeni. Câte un făt se dezvolta în fiecare uter. Șanșele ca acest lucru să se întâmple erau de una la 50 de milioane.

O femeie cu două utere a rămas însărcinată în același timp în ambele și a născut la 22 de săptămâni de sarcină

La doar 22 de săptămâni de sarcini, s-a declanșat travaliul. Fetițele au venit pe lume mult prea devreme. Prima fetiță, Riley, a murit la doar 12 zile după naștere, iar cea de-a doua, Reece, a supraviețuit cu ajutorul oxigenului și a transfuziilor de sânge. Reece a devenit nou-născutul care a venit pe lume cel mai devreme (22 săptămâni de sarcină) și a supravițuit, din Spitalul „Bryan Health”, în Lincoln, Nebraska.

Tânăra mămică nu și-a imaginat că sarcina ei avea să devină una din 50 de milioane. Potrivit Scientific American, una din 2000 de femei se naște cu uter didelf, însă șansele ca două sarcini să se dezvolte simultan sunt extrem de reduse.

Megan Phipps a rămas însărcinată în ambele utere, în același timp. În fiecare se dezvolta câte o fetiță. La un moment dat, femeia a simțit că ceva este în neregulă. Avea dureri îngrozitoare și s-a prezentat pentru un consult medical, de urgență. Intrase în travaliu prematur și din păcate nașterea nu a putut fi amânată.

Se consideră că un făt are șanse de supraviețuire dacă vine pe lume la cel puțin 24 de săptămâni de sarcină. Așadar, medicii erau foarte rezervați în ceea ce privește șansele de supraviețuire ale fetițelor gemene. Potrivit „American College of Obstetricians and Gynecologists”, bebelușii născuți mai devreme de săptămâna 23 de sarcină au doar 5-6 % șanse de supraviețuire, iar cei care trăiesc sunt predispuși la complicații și dizabilități.

„Mi-a spus că fetele au 1% șanse de supraviețuire.”, își amintește Megan Phipps, potrivit Daily Mail.

În iunie, ambele fetițe au venit pe lume la 22 de săptămâni de sarcină. Doar una a supraviețuit

Pe 11 iunie, Riley, prima fetiță, a fost adusă pe lume. În următoarea zi s-a născut și Reece. Ambele au avut la naștere mai puțin de 450 de grame. Din nefericire, după doar 12 zile, Riley a murit.

„I-am pus cenușa într-o urnă și am păstrat-o în spital, alături de mine și de Reece până în momentul în care am fost externate din spital”, a adăugat mama.

Cu toate că s-a născut foarte prematur, cea de-a doua fetiță nu a renunțat la luptă. A avut nevoie de multe intervenții medicale. A fost conectată la ventilator pentru 45 de zile și a primit foarte multe transfuzii de sânge. „I-am promis că atâta timp cât ea va lupta, eu voi lupta alături de ea. Și așa a făcut”.

Pe 2 noiembrie, Reece a fost externată din spital cu 3,6 kg, după aproape 5 luni de spitalizare. „Este un adevărat miracol!”, a declarat Kallie Gertsch, una dintre asistentele care s-a ocupat de Reece în timpul petrecut în unitatea medicală. „Este, cu siguranță, cel mai mare succes la care am asistat vreodată”, a adăugat ea pentru Lincoln Journal Star.

Vezi si: O femeie cu doua vagine si doua utere a sfidat toate sansele si a devenit mama a patru copii | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra așteaptă primul copil | Demamici.ro

Geanina din „Las Fierbinți” este însărcinată! Actrița Anca Dumitra este însărcinată cu primul ei copil…

2 săptămâni