Știri

Medicii au scos o tumoră din inima unui bebeluș, în timp ce era încă atașat de placenta mamei | Demamici.ro

Medicii au scos o tumoră din inima unui bebeluș, în timp ce era încă atașat de placenta mamei. Operație cu adevărat miraculoasă la Spitalul „Regina Margherita” din Torino, Italia. Un bebeluș a fost diagnosticat cu o tumoră cardiacă, de aproape 8 centimetri, însă medicii au reușit să-l salveze printr-o operație efectuată în timpul nașterii.

Potrivit La Repubblica, bebelușul era în pericol să moară în pântecele mamei, dacă medicii nu acționau la timp. Tumoarea îi ocupa fătului aproape tot pieptul, iar acest lucru împiedica dilatarea plămânilor și implicit respirația.

Singura soluție a fost o operație dificilă, realizată în timp ce copilul încă se afla atașat de placenta mamei.

Mai întâi, bebelușul a fost intubat, iar apoi operat în timpul naşterii, graţie echipei multidisciplinare formată din medici ginecologi, obstetricieni, neonatologi, cardiologi, anestezişti şi chirurgi cardiaci pediatri.

Intervenția chirurgicală cu adevărat complexă s-a dovedit un real succes. Operația a fost realizată prin tehnica specială Exit, iar astfel starea nou-născutului a avut o evoluție pozitivă foarte rapidă.

„O echipă multidisciplinară a reușit să finalizeze cu succes un parcurs terapeutic foarte dificil, permițând unui nou-născut, altfel fără nicio speranță de supraviețuire, să poată avea şansa unei vieţi normale”, a transmis Spitalul Regina Margherita din Torino într-un comunicat.

Pentru mama copilului, ceea ce a trăit odată cu copilul ei, a fost un adevărat miracol. A avut încredere în medici, dar și în Dumnezeu, că micuțul ei va fi în cele din urmă salvat.

„Este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care ți-l poți imagina. Sunt fericită și recunoscătoare pentru acest miracol. Când vezi un copil atât de mic în incubator, cu toate firele acelea, nu poți să nu fii îngrijorat, dar eu am fost mereu încrezătoare, chiar înainte de operație.

Întotdeauna am avut speranță și încredere în medici și în ceea ce nu este în mâinile noastre, iar acum cerul este mai senin, mai albastru. Mă simt foarte ușurată. Știu că este nevoie de multă răbdare, dar în curând vom fi cu toții acasă”, a declarat mama micuţului pentru jurnaliştii La Repubblica.

Starea micuțului Pietro este una extraordinar de bună. La doar câteva zile după operație, bebelușul a fost hrănit cu laptele mamei sale, spre bucuria tuturor.

Vezi si: Copil nenascut, operat si pus inapoi in uterul mamei, in Marea Britanie | Demamici.ro

Vezi si: Copil nenascut, operat si pus inapoi in uterul mamei, in Marea Britanie | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

o zi

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni