Știri interne

Piciorul unui băiat lovit de tren a fost replantat de aceeași echipă medicală care i-a replantat brațele Alexiei Tudose | Demamici.ro

Piciorul unui băiat lovit de tren a fost replantat de aceeași echipă medicală care i-a replantat brațele Alexiei Tudose. Medicii ieșeni au reușit să replanteze piciorul băiatului lovit de un tren în Vatra Dornei, după o operație care a durat 13 ore. O echipă medicală de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași a reușit să redea șansa la o viață normală unui adolescent de 15 ani care a fost lovit de tren.

Este vorba de aceeași echipă medicală care s-a ocupat de replantarea mâinilor Alexei, adolescenta care a fost rănită grav într-un accident din Pașcani în luna decembrie.

Adolescentul din Vatra Dornei asculta muzică în căști când a traversat calea ferată. O clipă de neatenție l-a costat scump pe băiatul de 15 ani care a ajuns de urgență pe mâinile medicilor de la Spitalul Sfânta Maria din Iași.

Adolescentul nu auzise trenul din cauza căștilor și era atent la telefon, iar în momentul impactului, trenul i-a retezat unul dintre picioare.

Minorul a fost adus la spital în stare critică, șoc traumatic și hemoragic după accidentul grav în care a fost implicat. Inițial el a fost transportat la UPU de la Spitalul din Vatra Dornei, iar după ce a fost stabilizat și oprită hemoragia, el a fost preluat și transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul din Iași.

În urma impactului, victima a mai suferit și un traumatism cranio cerebral sever și a fost supus și unor inevstigații suplimentare.
Principala provocare a medicilor a fost să încerce să îi salveze piciorul.

Medicul Tamara Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului de copii „Sfânta Maria” din Iaşi, a declarat miercuri că adolescentul se află internat în secţia ATI din cadrul spitalului, ea precizând că este vorba despre „un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, potrivit stirileprotv.ro.

Din fericire, minorul a primit o nouă șansă la o viață normală, după ce medicii i-au reatașat piciorul retezat într-o operație complexă care a durat 13 ore.

Piciorul unui băiat lovit de tren a fost replantat de aceeași echipă medicală care i-a replantat brațele Alexiei Tudose. A doua operație de succes de replantare a unui membru la Spitalul de Copii din Iași

Echipa medicală din Iași din cadrul  Secției de Chirurgie Plastică „Sfânta Maria”, coordonată de dr. Sidonia Susanu, a reușit performanța să redea șansa la normalitate pentru doi copii, în nici două luni.

Datorită fratelui său, cu doar un an mai mare, care i-a găsit unul dintre brațe printre fiare, dar și Dr. Sidoniei Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alexia Tudose poate astăzi să zâmbească din nou.

Alexia Tudose se recuperează acum, iar în primele imagini de la intervenția chirurgicală fata apărea zâmbind.

Într-un video de câteva secunde, făcut public de mama Alexiei Tudose și publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi, adolescenta merge pe holurile spitalului, însoțită de o echipă de cadre medicale.

„Imagini emoționante la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”.

Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbește fericită alături de medicii care i-au redat viața.
Filmarea a fost făcută de mama Alexiei și este însoțită de un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicii care au făcut un adevărat miracol.

Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!”, este mesajul publicat împreună cu video-ul de către Consiliul Judeţean Iaşi.

Medicul care a coordonat echipa medicală care a făcut posibilă minunea replantării brațelor, într-o operație care a durat peste 20 de ore, a mărturisit că în cazul Alexiei s-a produs un adevărat miracol. Rănile pe care le-a avut adolescenta au fost atât de grave încât i-ar fi putut pune capăt vieții, chiar la locul accidentului.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi: „Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”.

Vezi și: Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate brațele, a fost externată. Mesajul emoționant transmis de Dr. Sidonia Susanu, medicul înger care i-a salvat viața | Demamici.ro

Vezi și: Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Miracol pentru Alexia Tudose, copila de 15 ani care a rămas fără brațe în urma accidentului de la Pașcani. Medicii au reușit să i le pună la loc | Demamici.ro

Share

Articole recente

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

3 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

o săptămână

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

o săptămână

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi: „Am trăit cele mai grele zile din viața mea… ” | Demamici.ro

Băiețelul Mirelei Vaida, operat la ambii ochi. Mirela Vaida a trecut prin clipe grele după…

2 săptămâni