Povești despre naștere

Ofelia a născut natural gemeni într-un spital din Belgia. La al doilea băiețel au apărut complicații. Nu respira: „Am crezut că se termină lumea!” | Demamici.ro

Ofelia a născut natural gemeni într-un spital din Belgia. La doar 22 de ani, Ofelia a devenit de două ori mămică. Tânăra româncă a adus pe lume gemeni, pe cale naturală, într-un spital din Belgia. Cu toate că nașterea nu a fost una ușoară, iar cel de-al doilea băiețel i-a făcut inima să „ticăie” și mai repede, din cauză că nu respira în primele secunde după ce a venit pe lume, Ofelia se bucură că a reușit să nască natural. Vă invităm să citiți povestea Ofeliei, așa cum ne-a împărtășit-o chiar ea.

Ofelia a născut natural gemeni într-un spital din Belgia

„Bună! Mă numesc Ofelia, am 25 de ani și doi băieței gemeni. Eram în Belgia când am rămas însărcinată și tot acolo am ales să rămân pentru a naște. Realizez acum că am făcut cea mai bună alegere a vieții mele. Am pierdut o sarcina înainte de gemeni, ceea ce m-a făcut să mă alarmez foarte tare și în cazul acestei sarcini când, într-o dimineață, am văzut din nou că sângerez (aveam 8 săptămâni). M-am gândit imediat că sigur pierd și acum sarcina. Am mers stresată și foarte descurajată la Urgență împreună cu soțul și mare ne-a fost mirarea și marea ne-a fost și bucuria când de fapt am aflat că totul este bine și că sunt doi bebelusi nu doar unul. Am fost foarte fericită.

Totul a decurs perfect normal pe parcursul sarcinii. Am fost susținută de medicii de acolo și m-am simțit în siguranță! Pe data de 30.10.2020, la ora 02:00 mi s-a rupt apa. Aveam 36 de săptămâni și 5 zile de sarcină. Am făcut repede un duș și am mers la spital, fără a avea încă nicio contracție. Contracțiile au început să apară abia pe la 11:00 ziua și au ținut până la 17:20 când l-am născut pe primul băiețel, Asher.

În tot acest timp soțul meu a fost non-stop lângă mine, cât și moașa care m-a încurajat, susținut și ajutat în tot felul. Pe primul băiețel l-am născut foarte repede și bine. Primul băiețel a avut la naștere 2100g. Era mai slăbuț decât frățiorul lui. Faptul că el a ieșit primul a adus câteva complicații deoarece la cel de-al doilea copil, la Filip, nu mai avem contracții.

Ofelia a născut natural gemeni într-un spital din Belgia. La al doilea băiețel au apărut complicații. Nu respira: „Am crezut că se termină lumea!”

Văzând aceste lucruri toți de acolo s-au alarmat și dintr-o dată camera de naștere s-a umplut de doctori și asistente. Au încercat să îl ajute cumva apăsându-mă pe burtă, dar nu prea au fost rezultate. A fost nevoie de forceps și să fiu tăiată (epiziotomie). Filip s-a născut la 20 de minute distanță de fratele său, cu greutatea de 2500g și fără aer… Am crezut că se termină lumea, că cerul a căzut peste mine… Medicii imediat au intervenit cu masaj cardiac și cu tot ce era necesar. Dintr-o dată am mai auzit un plânset… Era Filip… După ce au fost controlați și am fost siguri că sunt bine și stabili, copiii mi-au fost aduși și au stat cu noi tot timpul. Îmi doream enorm să nasc natural și bineînțeles că am fost foarte susținută în privința asta de către medicii de acolo. Aveam doar 22 de ani, dar am reușit, cu voință și ambiție și bineînțeles datorită faptului că sarcina a decurs normal.

Încurajez mamele tinere să opteze pentru nașterea naturală dacă totul decurge bine. Nu este nimic de speriat. Organismul nostru este atât de bine creat încât putem reuși asta. Este mai greu, dar atât de frumos și împlinitor. Mă simt cea mai binecuvântată și sunt recunoscatoare pentru tot ce am trăit. Mă simt norocoasă că am născut în Belgia și că am avut parte de o experiență minunată. Acum băieții au 2 ani. Sunt bine și sănătoși. Eu am 25 și am pierdut din nou o sarcină acum o lună, la 10 săptămâni… Sunt bine.

Vreau să îndemn toate mamele care au copii sau care își doresc și parcă nimic nu iese cum trebuie, să fie puternice și să aibă încredere mai multă în corpul lor.”

Fiecare experiență a nașterii este unică. Ea este relatată așa cum a fost percepută de mămica în cauză. Dacă sunt cititoare care au avut parte de o altfel de experiență în aceeași unitate medicală (sau alta), le invităm să își împărtășească poveștile.

Dacă doriți să vă împărtășiți povestea nașterii, sub toate aspectele, fie ele pozitive sau negative, ne puteți scrie pe adresa de e-mail demamici@gmail.com sau pe pagina de Facebook De mamici.

Tot aici puteți atașa și fotografii pe care doriți să le faceți publice. Nu există limită de cuvinte. Ne rezervăm dreptul de a selecta poveștile care urmează să fie publicate. Prin împărtășirea poveștii și publicarea ei, vă asumați veridicitatea celor relatate!

Vezi și: Ana Maria a născut natural gemeni, într-un spital de stat din Danemarca: „aici naști cu moașa. Doctorul intervine la complicații sau cezariana” | Demamici.ro

Vezi si: Două inimioare i-au bătut în burtică, însă doar unul dintre gemeni a trăit. Cristina a născut într-un spital privat din Bruxelles, cu un medic român | Demamici.ro

Vezi si: Naștere în Asse, Belgia. Alexandra și-a adus pe lume cei doi copii într-un spital de stat: „Am născut printre râsete și glume făcute pe seama soțului” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

7 zile

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

2 săptămâni

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea: „Vă mulțumim pentru urări!” | Demamici.ro

Prințul Louis a împlinit 6 ani. Fotografia publicată de Kate Middleton, așteptată de toată lumea:…

2 săptămâni

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

3 săptămâni