Știri interne

O fetiță de 3 ani din Suceava a ajuns pe mâinile medicilor după o supradoză de sirop. Mama se afla în altă cameră | Demamici.ro

O fetiță de 3 ani din Suceava a ajuns pe mâinile medicilor după o supradoză de sirop. Mama se afla în altă cameră. O fetiță de 3 ani din Rădăuți, județul Suceava, a ajuns de urgență pe mâinile medicilor, după ce copila a înghițit o supradoză de sirop.

Fetița a ajuns în cursul zilei de marți la Spitalul Municipal din Rădăuți, adusă de mama ei.
Potrivit Stiri de Suceava, micuța a înghițit, în timp ce era nesupravegheată, o supradoză de Panadol, sirop pe bază de paracetamol, în timp ce mama ei se afla în altă cameră.

O fetiță de 3 ani din Suceava a ajuns pe mâinile medicilor după o supradoză de sirop

„În urma verificărilor s-a stabilit că marți, în jurul orei 10:00, femeia se afla la domiciliul din municipiul Rădăuți împreună cu cei trei copii minori. La un moment dat, în timp ce mama se afla într-o cameră a locuinței și adormea unul dintre copii, fetița în vârstă de 3 ani s-a deplasat într-o altă încăpere, unde, fiind nesupravegheată, a băut mai multe înghițituri de sirop Panadol”, a transmis IPJ Suceava.

În momentul în care și-a dat seama că ceva nu este în regulă, iar fetița începuse să acuze stări de rău, mama s-a prezentat cu ea la spital.
Medicii i-au acordat primele îngrijiri medicale și au diagnosticat-o cu „ingestie involuntară de alte analgezice, neopioide și antidiuretice”, a mai precizat sursa citată.

În continuare, fetița a rămas la spital și se află sub supravegherea medicilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Siropul e dulce, dar nu lipsit de pericole! Doi frați din Botoșani au ajuns și ei la spital după ce s-au intoxicat cu paracetamol sirop

Doi copii din Botoșani au fost transferați de urgență la spitalul din București, după ce s-au intoxicat cu paracetamol sirop pentru copii.

O fetiță de 5 ani și frățiorul ei în vârstă de 2 ani au mers în vizită la bunici, iar acolo au găsit o sticlă cu paracetamol sirop.

O clipă de neatenție a adulților ar fi putut să conducă la o tragedie. Copiii au desfăcut sticluța cu sirop, aflată la îndemână, și au început să bea din ea. Gustul dulce, fructat, al medicamentului i-a făcut să termine flaconul.

Bunica micuților i-a găsit abia după ce nepoții terminaseră deja sticluța cu paracetamol și, speriată, a alertat-o pe mama copiilor. Medic de profesie, mama micuților le-a administrat repede tratamentul specific în astfel de situații și a mers imediat cu ei la Secția de Pediatrie.

Cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul copiilor la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Intoxicația acută cu paracetamol. Cele 4 stadii

Stadiul iniţial (0-24 ore): sunt acuzate stări de anorexie, greață, vomă, transpirații, diaforeză și letargie.

Stadiul intermediar (24-48 ore): este stadiul în care se înregistrează o creștere a valorilor transaminazelor (AST, ALT), bilirubinei, modificarea timpilor de coagulare. La prima vedere, chiar dacă pacientul prezintă o stare aparent bună, aceasta poate fi înșelătoare. Poate apărea și icterul, dar și sângerări ale mucoaselor.

Stadiul hepatic (3-4 zile): encefalopatie hepatică, stări de confuzie, vomă, icter, sângerări, comă, sindrom hepatorenal.

Stadiul de refacere: refacerea durează până la 5 zile, atunci când transaminazele revin la normal. Structura hepatică se normalizează în decurs de 3 luni de la injuria acută.

FOTO: SIMBOL

Vezi și: Dr Monica Burlacu, despre Panadol si Paracetamol supozitoare: „Exista riscul sa ajungem la supradozare sau intoxicatie!” | Demamici.ro

Vezi și: Doi frați din Botoșani, în stare gravă după ce s-au intoxicat cu paracetamol | Demamici.ro

 

 

Share

Articole recente

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

17 ore

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Părinții trag un semnal de alarmă | Demamici.ro

Un copil de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. O familie…

5 zile

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra: cea de-a treia poveste de naștere | Demamici.ro

Iasmina Lungu, două sarcini obținute natural după prima obținută prin FIV. Iasmina, mămică de Sayra:…

2 săptămâni

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de școli și 34 de grădinițe din București | Demamici.ro

Conștientizare și acțiune: E.D.I.T. implementează „Ora de educație rutieră” în 23 de licee, 35 de…

2 săptămâni