Mămici și tătici celebri

Fiul lui Cosmin Seleși, diagnosticat greșit cu sindromul Down: „Eram terminat” VIDEO | Demamici.ro

Fiul lui Cosmin Seleși, diagnosticat greșit cu sindromul Down: „Eram terminat”. Cosmin Seleși este tată a doi copii: Tudor Nicolae (11 ani) și o fiică, Ana Ilinca (6 ani).
Pentru Cosmin Seleși și soția lui, Irina, cea mai mare provocare din viața de părinți a fost momentul în care fiul lui a primit un diagnostic greșit încă de la o vârstă fragedă.
Tudor avea doar 3 ani și jumătate atunci când un medic l-a diagnosticat cu sindromul Down, din cauza comportamentului său agresiv și dificultatea de a interacționa cu alți copii.

Sindromul Down reprezintă cea mai comună cauză genetică de retard mintal ușor și moderat și este prezentă încă din momentul conceperii copilului. Afecțiunea este cauzată de prezența unui cromozom 21 suplimentar.

Pentru Cosmin Seleși, vestea despre propriul copil a fost primită cu greutate, într-o perioadă dificilă, în care încerca să-și dea seama ce se întâmplă cu băiețelul lui.
Totul a pornit din cauza problemelor de comportament ale lui Tudor, de la grădiniță, unde era violent cu ceilalți copii.

„Am mers cu el la psiholog de la trei ani jumătate, pentru că bătea copiii și nu mă înțelegeam cu el. Bătea copiii la grădiniță. Am fost la cineva și un psiholog mi-a zis: „Vezi că are sindromul Down” și să mă duc cu el la psihiatru. M-am dus la grădiniță, i-am spus directoarei și ea a zis: „Poftim? Nu există așa ceva. Tudor? Nu.” Eram terminat”, a declarat Cosmin Seleși.

Ani la rândul, Cosmin Seleși a ținut departe de public ceea ce se întâmpla în familia lui, iar de curând a făcut primele declarații, în podcastul lui Cătălin Măruță.
Vedeta nu s-a oprit la primul diagnostic și a continuat să ceară și sfatul altor specialiști, iar proba timpului a contrazis și suspiciunile primului diagnostic.

Astăzi, Tudor are 11 ani și este un copil sensibil, de care tatăl lui este extrem de mândru.
Vedeta de televiziune vorbește cu emoție despre cât de mult s-a schimbat viața lui de când a devenit tată.

„Pe 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, m-am trezit dimineața, iar Irina a zis: „gata. Mergem la spital.” Zic bine. Am plecat, am ajuns la spital și a născut la 09:10. La 09:10, pe 06.12.2010, mie, Cosmin Seleși, mi s-a schimbat viața total, cum nu mă așteptam niciodată în viața vieților mele. Cred că asta se întâmplă oricui care are un copil. În momentul acela eu am cunoscut un sentiment de iubire pe care nu-l mai întâlnisem niciodată în viața mea, pe care nu-l mai întâlnisem nici pentru mama, nici pentru tata, nici pentru nimeni. Este o iubire… mi se pare și cuvântul mic: iubire. (…) Iubești fără să gândești. E cel mai frumos sentiment pe care am putut să-l trăiesc vreodată. După care a venit Ana Ilinca, iar mulți mi-au spus că fetele sunt altfel. Cătălin, sunt doborât. Sunt terminat. Îl iubesc pe Tudor de mor și îl smotocesc, dar acum e mare. Ilinca este ceva… și mă sperie gândul că peste 5 ani și Ilinca va spune: „tati, tati, te rog, hai”.

Tudor e tare sensibil. E săgetător, dar e sensibil rău săracul, e „băbălău”. E cu suflet bun. E un om tare bun. (…) Ilinca nu e atât de sensibilă ca Tudor. N-o deranjează, nu plânge din nimic. E bătăioasă, e mai hotărâtă, se joacă doar cu băieți că doar băieți avem la noi pe stradă. Face karate”, a adăugat actorul.

Vezi și: Mihaela Rădulescu, alături de fiul ei la absolvirea unui liceu prestigios din Statele Unite ale Americii: „Sunt atât de mândră” | Demamici.ro

Vezi și: Lucian Mîndruță, regrete de tată, la majoratul băiatului cel mic: „Am citit știri pentru popor în loc să le citesc lor. A fost cea mai proastă afacere din viața mea” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

3 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

3 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

5 zile

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă | Demamici.ro

Ce poate mânca o gravidă de Paște. Alimente interzise complet în această perioadă. Alimentația unei…

2 săptămâni