Știri interne

O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid, crezând că e bomboană | Demamici.ro

O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid, crezând că e bomboană. Mama a sunat cu disperare la 112.

O fetiță de 2 ani, din localitatea Tudora, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit, accidental, o capsulă de detergent lichid. Mama micuței a sunat imediat după ajutor la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj de Terapie Intensivă mobilă SMURD, care a constatat că fetiţa este conştientă, apoi copila a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid

ISU Botoşani recomandă părinţilor să îi supravegheze cu atenţie pe cei mici

„Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc”, transmit ISU Botoşani, scrie monitorulbt.ro.

O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid, crezând că e bomboană. Pentru a preveni altfel de situații, ISU Botoșani vă recomandă:

  • Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curatat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).
  • Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că suntbomboane” saudulceață”.

Capsulele de detergent lichid pentru rufe, pericol major pentru copii. Pot fi confundate cu dulciurile sau jucăriile

Astfel de capsule sunt considerate mai periculoase decât orice alte produse de curățat.

La nivel mondial s-au înregistrat tot mai multe cazuri de intoxicație gravă cu detergent, după ce copiii au ajuns să se joace cu ele.

Cei mici sunt mult mai atrași de astfel de produse, atunci când rămân nesupravegheați, datorită formei și consistenței gelatinoase, iar astfel ajung să fie confundate cu bomboanele sau alte dulciuri.

Învelișul de plastic se topește imediat, dacă copilul duce capsula în gură, iar consecințele pot fi extrem de grave.

Intoxicația cu detergent lichid. Cum îți dai seama?

Dacă copilul tău a avut contact cu capsulele de detergent lichid și a ingerat din greșeală produsul, vor apărea următoarele simptome:

  • tuse
  • iritație și durere la nivelul ochilor
  • febră
  • vomă
  • diaree

Acţiunea toxică a acestor substanțe se manifestă cel mai frecvent la nivel digestiv, cu simptomatologie in funcţie de cantitatea ingerată. Acţiunea iritativă la nivel digestiv va provoca vărsături alimentare sau bilioase, dureri abdominale şi scaune diareice. Pierderile lichidiene importante, prin vărsături şi diaree, pot sa producă sindroame de deshidratare acută şi chiar acidoză metabolică. Citește articolul complet aici! 

Vezi si: Obiectele mici din casă, un pericol uriaș: „Copilul meu era să moară înecat cu o baterie cât un nasture!” | Demamici.ro

Vezi si: O fetiță de 11 luni a stat 4 luni cu o baterie blocată în gât. Medicii au crezut că are amigdalită | Demamici.ro

Vezi si: O fetiță de 1 an si 7 luni a murit după ce-a înghițit o baterie. Mama: „Simt o durere pe care n-o voi putea exprima niciodată!” | Demamici.ro

Share

Articole recente

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița | Demamici.ro

Calendarul anului școlar 2024-2025. Când vor începe elevii și preșcolarii școala și grădinița. Ministerul Educației…

5 zile

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată | Demamici.ro

Justin Bieber va deveni tătic. Soția sa, Hailey Bieber, este însărcinată pentru prima dată! Veste…

5 zile

Medici, specialiști în îngrijirea copiilor și tineri părinți se întâlnesc la conferința Maratonul Sănătății | Demamici.ro

Comunitatea Social Moms organizează primul eveniment la Cluj-Napoca - Maratonul Sănătății, o conferință dedicată sănătății…

7 zile